Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США підтримують поновлення АТО на Донбасі

  • 02.07.2014, 12:08
  • 838

США підтримують рішення українського президента щодо припинення режиму перемир’я на Донбасі та відновлення антитерористичної операції

Про це повідомила заступниця речника Державного департаменту США Марі Харф.

Співробітниця Держдепу наголосила, що українські силовики мають обов’язок обороняти свою територію від агресії проросійських бойовиків. Що ж до ролі Росії у дестабілізації ситуації на сході України Марі Харф зазначила, «що російський уряд значною мірою причетний до підтримки сепаратистів».

Пізно ввечері 30 червня президент Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Після цього розпочалася активна фаза АТО.

Російський президент Володимир Путін заявив, що цим рішенням Петро Порошенко взяв на себе відповідальність за відновлення бойових дій в Україні.

Як повідомили міжнародні інформаційні агенції з посиланням на французьких дипломатів, 2 липня має відбутися зустріч міністрів закордонних справ України, Росії, Франції і Німеччини, на якій обговорюватимуть ситуацію на сході України.

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини