Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко: "Крим скоро стане вільним"

  • 04.06.2014, 01:27
  • 1 005

На церемонії нагородження польською премією "Солідарність" виступив Петро Порошенко.

Національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв сьогодні у Варшаві отримав польську премію «Солідарність» — за роль у захисті демократії і прав людини.

Нагороду у Варшаві лауреату вручили президент Польщі Броніслав Коморовський разом з екс-главою Польської держави Лехом Валенсою у присутності десятків лідерів інших країн, які приїхали до польської столиці для відзначення події.

«Я радий, що мають таку честь вручити нагороду разом з Лехом Валенсою Мустафі Джемілєву. Завдяки цій нагороді ми можемо продемонструвати свою європейську солідарність», — сказав Коморовський.

На церемонії, крім лауреата, з промовами також виступили глава польського МЗС Радослав Сікорський, глава МЗС Швеції Карл Більдт і переможець президентських виборів Петро Порошенко.

Останній пообіцяв, що Крим «скоро стане вільним».

Грошовий вимір премії «Солідарність» — мільйон євро. За словами Джемілєва, ці гроші він витрачатиме через «Фонд розвитку Криму». «Також одну частину, я вже казав про це, близько 100 тисяч євро, я хотів би втратити на допомогу родинам убитих із Небесної Сотні та вбитих під час антитерористичної операції», — розповів він.

Мустафа Джемілєв наголосив, що вважає цю нагороду знаком своєчасної моральної підтримки кримськотатарського народу та України.

Схожі новини