Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Представники 65 країн обговорять ситуацію в Україні

  • 14.05.2014, 17:36
  • 715

Міжнародна безпекова триденна конференція GLOBSEC 2014, однією з головних тем якої стане ситуація в Україні, відкривається у Братиславі

Про це повідомляє у середу словацьке інформагентство TASR.

"Головною темою форуму має стати ситуація в Україні", — йдеться у повідомленні.

На конференції очікується понад 800 учасників із 65 країн світу. Під час заходу заплановані виступи прем'єр-міністрів, міністрів закордонних справ та оборони країн Вишеградської четвірки (Словаччина, Чехія, Польща та Угорщина), глав МЗС Швеції, Латвії та Литви, а також генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена і заступника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторії Нуланд.

Офіційно конференцію відкриє сьогодні о 13.00 за місцевим часом (о 14.00 за Києвом) віце-прем'єр, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак.

Згідно з програмою форуму, попередньо погоджено, що в четвер, 15 травня, має відбутися чат із Прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком (о 14.45 за місцевим часом або 15.45 за Києвом).

За інформацією МЗС України, Україну на цьому форумі представлятиме перший заступник міністра закордонних справ Наталія Галібаренко. Передбачено її виступ з проблематики безпеково-політичної ситуації в Україні, проведення двосторонніх зустрічей зі словацькими та міжнародними партнерами.

У програмі заходу серед учасників з України можна також знайти засновника та керівника громадської організації «Центр UA» Олега Рибачука і радника лідера партії "УДАР" Віталія Кличка Олега Шамшура.

Нагадаємо, GLOBSEC — щорічна конференція, яка за 9 років стала провідним безпековим форумом у Центральній Європі.

Схожі новини