Передплата 2024 «Добрий господар»

Кваснєвський: "Націдентичність українців - велика проблема Путіна"

  • 24.04.2014, 14:54
  • 999

У Кремлі усвідомлюють, що в Україні або Молдові спостерігається процес "вестернізації", тому у Путіна залишилося 5-7 років, щоб якось це зупинити

Найбільший успіх України — створення власної національної ідентичності, що, в свою чергу, є великою проблемою для президента Російської Федерації Володимира Путіна. Про це заявив колишній президент Польщі Олександр Квасьнєвський у Варшаві.

"Найбільший успіх України — створення власної національної ідентичності... Найбільша проблема Путіна — національна свідомість українців", — цитує Укрінформ Квасьнєвского.

За словами політика, в Кремлі усвідомлюють, що в Україні або Молдові спостерігається процес "вестернізації". Тому у Путіна залишилося 5-7 років, щоб якось зупинити цю тенденцію. "Цим пояснюється його нинішня активність", — вважає екс-президент Польщі.

Кваснєвський відзначив, що плани Путіна не є таємницею, оскільки він неодноразово говорив, що вважає розпад СРСР найбільшою геополітичною катастрофою XX століття. "Його мета — відновлення впливу на пострадянському просторі шляхом створення Євразійського союзу. Слабкість економіки України для нього — певний шанс досягти свого", — наголосив він.

Водночас колишній президент зазначив, що можлива згода української влади на нейтралітет і федеральний устрій може стати згубним для незалежності країни.

Нагадаємо, раніше Кваснєвський заявив, що президент Росії Володимир Путін не планує зупинитися на захопленні Криму або черговій частині України, а хоче отримати контроль над всією державою. "Переконаний, що метою Путіна є не тільки забрати Крим або отримати вплив над сходом України, а його мета — захопити всю Україну і включити її до складу Євроазіатського співтовариства, яке має поставити Путіна до списку найбільших лідерів його держави як Петро Перший і Катерина Друга і поверне Росії статус супердержави", — сказав Кваснєвський.

Джерело: ЛІГА. Новости

Схожі новини