Передплата 2024 «Добрий господар»

Лукашенко про Януковича:"Ну, який він президент?"

  • 26.03.2014, 21:03
  • 936

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розкритикував Віктора Януковича і порадив йому не ховатися, а якщо потрібно, принести себе в жертву

Про це він заявив в інтерв’ю телепрограмі "Шустер Live", повідомляє БЕЛТА.

"Щодо Януковича, — ну, який він для мене президент? Ось останній його виступ: товариші, панове, я живий, здоровий, я головнокомандувач Збройних сил. Одразу питання: а де твоя армія?" — сказав Лукашенко.

"Президент мусить бути зі своїм народом, як би не було важко. Навіть якщо в тебе завтра стрілятимуть і тебе вб’ють — твоя доля така. Ти, значить, повинен принести себе в жертву. А як же? У резиденції сидіти, насолоджуватися своєю владою, а коли важко — тоді втекти? Ні, я цього не визнаю", — підкреслив білоруський лідер.

"Тому, коли в Раді лунають голоси, що президент Янукович самоусунувся від виконання своїх обов’язків і втік, — що цьому протиставити?" — зазначив глава Білоруської держави.

"Знаєте, я не хочу, щоб усі подумали, що Лукашенко такий "перевертень" — учора дружив з Януковичем, а сьогодні так каже. Я його засуджую як друга. Як хочете, так і розумійте мене. Президенти не мають так чинити, — впевнений Олександр Лукашенко. — Якщо нема з ким воювати — бери рушницю, йди сам. Уб’ють... Ми всі будемо там рано чи пізно. Але ні твоїм друзям, ані твоїм родичам, ані твоїм синам за тебе потім не буде соромно. Ось мій підхід".

Джерело: УНІАН

Схожі новини