Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Обама: "Ми готові до санкцій проти Росії в сферах економіки і торгівлі зброєю"

  • 25.03.2014, 21:03
  • 846

Президент США Барак Обама пригрозив Росії подальшими санкціями, в тому числі в сфері енергетики, фінансів, продажу зброї і торгівлі, у разі подальшої ескалації напруженості в Україні.

Про це він сказав журналістам по завершенні міжнародного саміту з ядерної безпеки в Гаазі, повідомляє РИА Новости

"Якщо Росія піде далі, такі секторальні санкції будуть слушними, це включить такі сектори, як енергетика, фінанси, продаж зброї, торгівля. Зараз ми на технічному рівні вивчаємо вплив цих санкцій. Деякі особливі санкції зашкодять одним країнам більше, ніж іншим", — заявив Обама.

"Ми вважаємо за краще вирішити це дипломатично, але ми готові прийняти наступний крок, якщо ситуація погіршиться", — додав президент США.

На даний момент санкції, введені проти Росії у зв'язку з її позицією по Криму, носять індивідуальний характер. США і Євросоюз затвердили списки нев'їзних осіб, заморозивши їх активи. Крім того, під американські санкції потрапив банк "Росія". Країни G7 в комюніке за підсумками саміту в Гаазі в понеділок пригрозили Росії санкціями проти ряду секторів економіки в разі подальшої ескалації ситуації навколо України.

Схожі новини