Передплата 2024 «Добрий господар»

Ексзаступника голови Тернопільської ОВА відправили у СІЗО

Цього та ще двох чиновників звинувачують у вимаганні «відкатів» при будівництві

Щоб вийти із СІЗО, Ігор Демʼянчук повинен внести 805 тисяч 200 грн грошової застави
Щоб вийти із СІЗО, Ігор Демʼянчук повинен внести 805 тисяч 200 грн грошової застави

Суддя Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) Олег Ткаченко за клопотанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на час досудового розслідування відправив під варту на два місяці колишнього заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрації Ігоря Дем’янчука, якого у понеділок затримали на хабарі. Чиновник може вийти із слідчого ізолятора за умови внесення протягом найближчих п’яти днів грошової застави у розмірі 805 тисяч 200 грн. (прокурори просили про заставу 10 млн грн.)

У ці хвилини у ВАКС тривають судові засідання з обрання запобіжних заходів іншому заступнику голови Тернопільської ОВА — Ігорю Гайдуку, а також голові Тернопільської облради Михайлу Головку, яким теж інкримінують отримання неправомірної вигоди.

Усіх трьох високопосадовців правоохоронні органи звинувачують в отриманні 15-відсоткових «відкатів» при будівництві і ремонті за бюджетні кошти вулиці Данила Галицького у Збаражі. Йдеться про 2,4 млн. грн. Санкція статті 368 частини 4 Кримінального кодексу України (підкуп особи, яка надає публічні послуги), за якою звинувачують затриманих, передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

НАБУ опублікувало фрагменти відеозаписів, які, на думку слідства, підтверджують неправомірні дії чиновників.

Напередодні рідна для Михайла Головка партія «Свобода», кілька його соратників виступили на підтримку затриманого, вважають висунуті йому звинувачення надуманими, інспірованими. Характеризують голову Тернопільської облради як патріотичну, чесну, безкомпромісну людину, прекрасного сім'янина (батько чотирьох синів). Солідарність з Михайлом Головком висловили колишні нардепи Юрій Сиротюк (готовий був узяти Головка на поруки), Ігор Мірошниченко, заступник голови Стрийської райради, член «Свободи», а нині військовослужбовець ЗСУ Михайло Галущак. Інший офіцер ЗСУ, «свободівець» Руслан Андрійко закликав «не кидати гівном в порядну людину», бо, мовляв, «буде дуже невдобно, коли ми виграємо суд».

Схожі новини