Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гуртожиток у Стебнику «трансформують» у житловий будинок

Вже цього літа переселенці з регіонів, де відбуваються бойові дії, отримають тут малосімейні квартири

Згідно із розпорядженням голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького від 7 квітня ц. р. «Про затвердження програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області», на Львівщині розпочато підготовку до будівництва житла для наших співвітчизників, біженців із східних та південних областей України.

Йдеться про тих, хто, втративши внаслідок бомбардувань та артилерійських обстрілів російських орків нажите за ціле життя, самотужки ради собі не дасть. Слід зробити все для того, аби ці люди якомога швидше змогли перебратись із тимчасових притулків, де спати доводиться на вистелених на підлозі матрацах, до помешкань із бодай мінімальним набором побутових умов – своєї кухні та ванної і, звісно ж, спальні.

Приємно, що Львів вже виділив перші 50 млн грн на початок реалізації програми державної підтримки у наданні житла потребуючим. Свою частку, 5 млн грн, отримала й Дрогобицька ОТГ.

Куди підуть ці гроші, як швидко відбудеться їх «освоєння»?

Розповів про це начальник управління капітального будівництва Дрогобицької міськради Василь Бохонок. Як зазначив посадовець, виділені кошти витратять на будівництво 31-ої малосімейної квартири у Стебнику. Роботи ось-ось розпочнуться.

Вселитися до своїх помешкань біженці зможуть вже на початку серпня. Зрозуміло, що за такий короткий проміжок часу повністю нове житло не побудуєш. Малосімейки створять на базі чотириповерхового приміщення гуртожитку колишнього професійного училища № 30, яке перебуває у комунальній власності. Станом на сьогодні гуртожиток око не милує. Проте, як запевняють автори проєкту, все зміниться після того, як почнуться будівельні роботи. Багато що в колишньому гуртожитку доведеться змінити та реконструювати, але на «виході» новосели отримають помешкання під «ключ». Не потрібно буде нічого доробляти. Про всі необхідні для комфортного проживання «дрібниці» подбає генпідрядник.

Після остаточного завершення робіт гуртожиток «трансформується» у багатоквартирний будинок, чия житлова площа становитиме 1650 кв. м. Новосели отримають 4 однокімнатні та 27 двокімнатних помешкань. Житлова площа однокімнатної квартири – до 35 кв. м, двокімнатної - до 55 кв. м.

Читайте також: «Прихистимо понад три сотні студентів. Заселяться лише зі своїми речами»

Схожі новини