Передплата 2024 «Добра кухня»

«Ракетними ударами по Львову агресор передає вітання Джо Байдену, який перебуває у Польщі»: Андрій Садовий

Неспокійна субота: Львів двічі обстрілювали з ракет. Є щонайменше п‘ять поранених. Ударною хвилею пошкоджено вікна школи та садочку. Рятувальники досі гасять пожежу на нафтобазі та заводі

У суботу, 26 березня, з Севастополя на Львів були запущені ворожі ракети рф. Ракети спричинили два попадання по об’єктах критичної інфраструктури - на нафтобазу у житловому кварталі Львова та на об’єкті оборонної інфраструктури, а саме заводу, у житловому масиві міста.

Про це повідомив на брифінгу голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«По кожному з них нанесено по два удари, - каже Козицький. - Щодо першого удару, то п’ятеро людей звернулися по допомогу. Жертв немає. По обох об’єктах триває гасіння пожежі».

Голова Львівської ОТГ Андрій Садовий повідомив, що руйнування інфрастуктури достатньо серйозне. Ударною хвилею ракети було пошкоджено вікна школи, ніхто не загинув, є поранені.

До 25 лютого зі Львова з метою безпеки виведені об’єкти мілітарної інфраструктури, тепер агресор стріляє ракетами по цивільних об’єктах.

«У школі та садочку повилітали вікна, - наголошує Садовий. - Думаю, що сьогоднішніми ударами агресор передає вітання Джо Байдену, який зараз перебуває у Польщі. А Львів - 70 кілометрів до Польщі. Весь світ повинен зрозуміти, що загроза надзвичайно серйозна. Ніхто не знає наступних планів...».

Такої думки і радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. Він припустив, що ракетний обстріл Львова - це своєрідне попередження президенту США Джо Байдену, який учора відвідав польське місто Жешув, що за 100 кілометрів від Львова, а сьогодні провів зустріч з українськими біженцями у Варшаві.

Максим Козицький прокоментував роботу іноземних медіа, які вели пряму трансляцію з місць ракетних ударів, зазначали при цьому локацію. Під час воєнного стану це заборонено, аби не допомагати ворогу коригувати вогонь.

«Вважаю, що іноземні журналісти не раз перебували у гарячих точках і мають взяти до уваги, що ми мирне місто і поводитися згідно з журналістськими стандартами», - наголосив пан Козицький.

Нагадаємо, 18 березня рашисти завдали ракетної атаки по території Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу. А раніше, 13 березня, були ракетні удари по Міжнародному центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) на Львівщині, випустивши понад 30 крилатих ракет, вісім з яких потрапили на територію полігону. Тоді загинули 35 людей, понад сотню постраждали.

Читайте також: Екскурсії на Львівщині для переселенців: локації

Схожі новини