Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ворог випустив ракети на Яворівський полігон (оновлюється)

Кількість травмованих та загиблих оновлюється

Сьогодні вранці російські загарбники здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. У військові об’єкти полігону влучило вісім крилатих ракет класу повітря-земля.

Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Міжнародний центр миротворчості та безпеки, більш відомий як "Яворівський військовий полігон", розташований за 30 км на північний захід від Львова і близько за 20 км від кордону з Польщею.

«З Росії піднялися літаки. Літаки вилетіли з Саратова до акваторії Чорного моря і вже звідти цілили на територію полігону у Львівській області, здійснили удар на своєму бойовому курсі, не залітаючи на територію, - інформує Козицький. - За попередніми даними, випущено понад тридцять ракет. Спрацювала система протиповітряної оборони. Певну кількість ракет було збито. Під удар потрапив Яворівський полігон. 57 людей травмовано, вони перебувають у лікарнях. 9 героїв загинуло... Наразі на полігоні гасять пожежу, розбирають завали».

Максим Козицький закликав блогерів та усіх людей, які з першого дня війни публікують у соцмережах так звані хроніки наступу і кадри розваленої інфраструктури, не робити цього до офіційно підтвердженої інформації.

«Просив би самостійно не публікувати кадри руйнувань, - наголошує Козицький. - Для того, щоб ворог не міг сказати, що зруйновано, просимо самостійно не розміщати ні фотографій, ні відео до офіційної інформації. Усе це є аналітикою для ворогів».

Оновлено 12:35

Як повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький, на 12:00 майже всі пожежі на території Міжнародного центру ліквідовані, вибухотехніки та інші фахівці дообстежують територію, розібрали велику частину завалів.

«На жаль, ми втратили більше героїв: 35 осіб загинули в результаті обстрілу центру миротворчості та безпеки. Ще 134 з різним ступенем ураження перебувають у шпиталі», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Це новий терористичний напад на мир і безпеку біля кордону ЄС-НАТО. Закрийте небо! - Резніков

Схожі новини