Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Минула четверта доба тиші. Щодня я себе переконувала, що просто нема зв’язку – там війна…»

На фронті, обороняючи Україну від ворога, загинув військовий і журналіст з Львівщини Віктор Дудар

6-8 березня у Жовкві оголошено Днями жалоби за загиблим Героєм Віктором Дударем.

Віктор пройшов війну на сході. Працював журналістом. Його дружина – Оксана Дудар, теж журналістка.

«Переді мною досі лежить стосик книжок. Я навіть їх ще не розгортала. Це подарунок від Віктора на день народження, - написала на своїй сторінці у Фейсбуці Оксана Дудар. — Він не встиг його вручити сам. Книжки прийшли поштою. 27-го я їх не забрала. Віктор дзвонив і просив, щоби сходила на пошту. Хвилювався, бо як це день народження без подарунка. Коли я книжки принесла додому, розпакувала, але так і не почала читати.

Пам’ятаю, як о 5.30 його розбудила: «Вставай! Почалася війна!» Він обняв міцно, сказав, що все буде добре. Зібрав рюкзак, подзвонив кільком друзям і поїхав у частину. Вдома забув годинника і дуже хвилювався через це. Я поїхала додому, знайшла годинник, його щасливу тільняшку, яку одягав перед кожним боєм у 14-15-му. Взяла медальйон зі святим Шарбелем і поїхала до частини. Туди прибували хлопці. Більшість з них добре знали один одного. Вони сміялися, обнімалися. Наче не на війну мали їхати.

Коли прощалися, Віктор так дивився як останній раз. І востаннє, коли говорили телефоном теж ніби прощався. За все прожите разом життя тільки був один день, коли Віктор не подзвонив з фронту. Здається, то вже був 2015 рік. А сьогодні минула четверта доба тиші. Щодня я себе переконувала, що просто нема зв’язку – там війна…».

Раніше Оксана Дудар розповідала, що до неї з багатьох країн люди пишуть, і запитують, як справи, чи ми у безпеці, яка ситуація?

«Серед них ті, з ким раз у житті бачилася. А жоден москаль (дорога родина) жодного разу не написав бодай з ввічливості. Мовляв, як ви? Може допомога потрібна? Може вам треба кудись їхати, заховатися?

Та то таке! Зараз головне - перемога! А вона буде! Не сумнівайтеся! Ми знову демонструємо небачену єдність. Як я вас люблю українці. Кожного! Слава Україні і ЗСУ!».

Читайте також: "Віталік завжди був дуже серйозним. Усмішка рідко з'являлася на його обличчі..."

Схожі новини