Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У торгових мережах розкупили крупи, воду, хліб, до аптек - довжелезні черги. На ринках - без ажіотажу

Представники торгових мереж закликають не панікувати, продуктів вдосталь!

Ранок у продуктових супермаркетах та магазинах Львова стартував з довгих черг охочих придбати продукти першої необхідності та набір для «тривожної валізки». Так львів‘яни відреагували на обстріли ворога (за оперативними даними, від обстрілів на Львівщині вже постраждали військові частини у Бродах, Новому Калинові, Делятині)…

По дорозі до продуктового супермаркету журналістка «ВЗ» побачила на вулиці чимало людей, які поверталися з повними пакетами продуктів.

Скуповують геть усе - від гречки до води, солодощів, м‘яса, овочів, чаїв, кави та продуктів для «тривожної валізки». Журналістка «ВЗ» запланувала придбати у маркеті воду та каву (закінчилися вдома запаси), проте придбала лише каву і то на залишках... Довелося годину стояти у черзі.

Продавці супермаркету кажуть, що спершу люди «гребли» воду у п’ятилітрових пляшках, залишилися лише пляшки води по півтора літра. Активно купують також алкоголь, сигарети.

Хліб розкупили за дві години... Його наразі не можна купити ніде...

На полицях з крупами і на ринках, і у супермаркетах майже пусто…

Спершу розкупили гречку. До слова, за останній тиждень вона відчутно подорожчала - з 50 гривень за кілограм до 61. У деяких маркетах можна було знайти гречку за акційною ціною - 55 грн.

А ось на ринках ситуація більш-менш спокійна

Люди купують овочі і фрукти, але без фанатизму. Продавець сказала, що сьогодні переважно беруть по кілька кілограмів, бо зазвичай брали максимум кіло-два. Але черг немає.

Найгірше, що з 11 години не можна було розрахуватися за продукти банківською карткою. До банкоматів вишикувалися шалені черги. Авторка цих рядків не могла заплатити за продуктовий набір у супермаркеті картками двох різних банків. У звіті терміналу писало, що «Операція не успішна». В одному з банків мені пояснили, що на період воєнного стану картки можуть блокувати, а сьогодні ще додалися операційні збої. Зокрема, усі власники карток одного з банків отримали на рахунки понад 4 тисячі гривень... Працівниця банку мені пояснила, що це глобальний збій системи. У банку пообіцяли виправити ситуацію 25 лютого і саме з цього дня обіцяють доступний розрахунок картками через термінал.

Чималий ажіотаж є біля аптек. Черги тягнуться аж на вулицю…

Тим часом представники торгових мереж закликають не панікувати, запевняють, що продуктів вдосталь.

Читайте також: До 100 тисяч: Нацбанк обмежив зняття готівки

Схожі новини