Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Школярі — на дистанційне навчання, в автобусах — 50% пасажирів, розважальним заходам - табу

Львівщина залишається у “помаранчевій” зоні, але з суворими карантинними обмеженнями до 4 лютого

У вівторок, 25 січня, Львівська обласна комісія з надзвичайних ситуацій посилила карантинні обмеження по всій області, хоча надалі залишається “помаранчева” зона карантину.

Так, з середи, 26 січня усі заклади освіти, окрім дошкільних перейдуть на дистанційну форму навчання, аби розірвати ланцюг передачі захворювання.

Серед обмежень, які ухвалено на засіданні комісії — заборона на проведення розважальних заходів, у громадському транспорті — заповненість не більше 50% місць. Усі пасажири мають їздити лише у масках. Такі карантинні правила на Львівщині ухвалено до 4 лютого.

“Проаналізували захворюваність серед дітей. У період з 11 по 24 січня у 1754-х дітей підтвердився Covid-19. Є позитивна динаміка наповненості дитячих ліжок і станом на 25 січня, 165 дітей перебуває на лікуванні у стаціонарах”, - сказав на брифінгу керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За словами Ореста Чемериса, якщо динаміка із захворюваністю у Львівській області буде зберігатись або ж далі зростатиме, то з 1 лютого 2022 року припинять роботу заклади громадського харчування. Вони можуть працювати лише “на виніс”.

У Львові ситуація із захворюванням на коронавірус критична, страждають найбільше діти. Про “червону зону” наразі не йдеться.

Керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради, членкиня штабу з протидії поширення коронавірусу Наталія Алєксєєва сказала “ВЗ”, що з 24 січня усі адміністративні установи Львова працюють в онлайн форматі.

“Прийоми мешканців до чиновників відбуваються дистанційно, посадовці працюють в онлайн-режимі, - каже вона. - Будемо робити все можливе, щоб максимально дистанціювати людей один від одного, відтак зменшити поширення коронавірусу”.

Читайте також: На Львівщині стрімко зростає статистика захворюваності на коронавірус серед вагітних

Схожі новини