Передплата 2024 «Добрий господар»

Викрав з кабінету судді ... 120 тисяч доларів!

У приміщенні зловмисник пробув не більше восьми хвилин

Безпрецедентний випадок трапився у Львові. 19 січня, близько п’ятої години ранку, пограбували Західний апеляційний господарський суд, розташований на вул.Личаківській, 81.

В обласній поліції уточнили, що пограбували один з кабінетів судді, але розповідати деталі відмовилися. Відкрито кримінальне провадження за ст.185 ч.3 ККУ (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років).

Журналістка “ВЗ” дізнавалася подробиці цієї справи з власних компетентних джерел в правоохоронних органах.

Виявляється, грабіжник заліз до суду через вікно на другому поверсі і вкрав гроші з сейфу. Залазив з тильного боку суду, відеокамери цей факт зафіксували. Вражаючий момент: винахідливий зловмисник додумався залізти на другий поверх по ... гратах на першому поверсі! Розбив вікно. А далі зламав сейф і витягнув з нього, увага (!), 120 тисяч доларів. Всередині пробув не більше восьми хвилин! І звалив...

Сигналізації у суді немає. Охорона, до речі, державна, нічого не чула і не бачила. Виглядає, що злочин добре спланований.

Цікаво: звідки в сейфі у суді такі гроші? Невже “наколядувала”? Мої джерела кажуть, що суддя пояснила, що гроші не її. Мовляв, їх на зберігання їй віддала подружка, яка поїхала за кордон на відпочинок. Згодом вона планувала їх “закинути” у банк…

Читайте також: “Митник завантажив до картки митного оформлення фотографію... порожнього мікроавтобуса”

Схожі новини