Передплата 2024 «Добра кухня»

У Трускавці «Слуги» роздаватимуть собі... «оскари»

А ще тасуватимуть кадри і гулятимуть на партійній дискотеці

У найближчі вихідні курортний Трускавець стане політичною Меккою. Сюди у повному складі з’їдеться парламентська фракція «Слуги народу», частина Кабміну, генпрокурорка, голова СБУ, представники президентської канцелярії. Очікується і візит глави держави. А от чи запрошувати голову Верховної Ради, колишнього першого номера партійного виборчого списку «СН» Дмитра Разумкова, ще не визначилися. В останні місяці він став «інородним тілом» у середовищі «слуг»…

Житимуть гості у п’ятизіркових готелях Rixos, «Міротель» та «Лі­сова пісня». Як запевняють у ке­рівництві партії, платитимуть політики й чиновники з власної кишені. Два роки тому, у серпні 2019-го, коли майбутніх нардепів від «Слуги народу» вчили у Трускавці азів парламентаризму, на їхній «лік­без» партія потратила 11,2 млн грн.

Спікери партії стверджують, що про жоден колективний відпочинок не йдеть­ся. Мовляв, у Трускавці проведуть виїз­не робоче засідання, де планують обго­ворити зроблене упродовж останніх двох років і вибудувати стратегію на перспек­тиву, зокрема обіцяють виробити нову концепцію парламентського «турборежи­му». Запевняють, що хвалитися їм є чим. У зв’язку з цим голова фракції Давид Ара­хамія навіть анонсував вручення нагород найбільш діяльним «слугам» — своєрідних «партійних оскарів». А після завершення буде дискотека — діджеєм обіцяв бути сам Арахамія (музичне псевдо David Braun).

У пресу просочилися дані, що під час триденного семінару на курорті партій­на верхівка «слуг» разом із Володимиром Зеленським обговорить кадрові переста­новки в уряді і парламенті. Передбача­ють ротацію чотирьох міністрів і стількох же голів комітетів Верховної Ради, які на­чебто «не тягнуть». Може йтися і про за­міну деяких голів облдержадміністрацій. Поінформовані люди кажуть, що у «дуже вузькому колі» вироблять і дорожню карту зміщення «некерованого» Разумкова. За­мінити його хочуть «у дошку лояльним до президента» першим віцеспікером Рус­ланом Стефанчуком…

За якими критеріями у президентській політсилі підходять до оцінки своїх ка­дрів, можна судити з листування у внутрі­партійному чаті «СН». Голова партії Олек­сандр Корнієнко виклав у чаті (мабуть, випадково, бо потім видалив) персональ­ні характеристики деяких «слуг», яких, очевидно, у першій декаді жовтня готу­ються піднімати кар’єрною драбиною. Ха­рактеристики дано російською, очевид­но, ближчою для голови партії мовою, ніж державна. Ось деякі уривки із цього до­сьє, які оприлюднило видання «Цензор.нет» (цитуємо мовою оригіналу):

«Сергій Кострійчук. Наш партийный сотрудник с первых дней кампании, ез­дит с ревизиями. Наш 100% чел.»

Олександр Божков. Продюсер из квартала.

Артем Михайлюк. Мой бывший парт­нер. Один из двух, кого я привел в спи­сок. Активно помогает Мише Федоро­ву в Минцифре. Миша предлагает его в замминистры. 100% наш человек.

Олександр Васюк. Помогал еще с президентских по волонтерских про­ектах, всегда где-то рядом с партией. Представитель протестантских церквей с очень серьезными связями в США. В список поставили как человека из волон­терской команды. Теоретически будет послушный.

Дмитро Єрмоленко. Не знаю о чело­веке, у меня записано, что «наш», то есть это квартал или около".

Читайте також: Партія Притули — «опозиція», підконтрольна владі?

Схожі новини