Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чому в «червоній» зоні працює «Буковель»?

На Івано-Франківщині перекрили дорогу на цей гірськолижний курорт і вимагали його закриття

11 березня підприємці з Івано-Франківської області перекрили дорогу на «Буковель». Учасники акції вимагали закриття курорту та рівних умов ведення бізнесу. Захід почався близько 10-ї ранку, люди рухалися пішохідним переходом біля в’їзду до «Буковеля». Підприємці назвали цю акцію попереджувальним блокуванням і висунули низку вимог.

Зокрема, підприємці наголо­сили, що жорсткі обмеження «червоної» зони мають діяти однаково для всіх. Протестувальни­ки нагадали: заступник глави Офі­су президента Кирило Тимошенко заявив, що спалах коронавірусу на Прикарпатті стався, зокрема, через великий потік туристів на гірсько­лижному курорті «Буковель». Звідси випливає логічний висновок, вва­жають підприємці: якщо джерелом поширення вірусу є курорт «Буко­вель», то треба терміново його за­крити, щоб перервати ланцюг роз­повсюдження цієї біди.

Нещодавно прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив, чому усіх «закрили», а гірськолиж­ний курорт «Буковель», який у «чер­воній» зоні, далі працює. Як ска­зав Шмигаль на пресконференції за підсумками першого року ро­боти уряду, на «Буковелі» працю­ють багато юридичних осіб та ба­гато підприємців. «Тобто це не одна юридична особа, з якою можна провести переговори і сказати „За­крийте“ і обмежити їхню роботу», — зазначив Шмигаль. Він стверджує, що підприємці самі вийшли (ще на­віть до введення «червоної» зони) з ініціативою закрити частину ресто­ранів, кафе, готелів, і їх було закри­то. «Із введенням „червоної“ зони всі підприємці працюють відповід­но до обмежень, що застосовують­ся в „червоній“ карантинній зоні. Ось така офіційна відповідь», — за­явив прем’єр-міністр.

Схожі новини