Передплата 2024 «Добрий господар»

Над пропутінськими партіями згущуються хмари...

Депутати кількох міських рад закликали главу дер­жави, секретаря РНБОУ, спікера парламенту, Мі­ністерство юстиції заборонити діяльність вороже налаштованих до України політичних сил - “Опозицій­ної платформи – За життя” і “Партії Шарія”

Найпершою таке рішен­ня ухвалила і надіслала лис­та керівництву країни Черні­вецька міська рада. Згодом колег підтримали депутати в Івано-Франківській і Кам’янець-Подільській міських радах. Вони зазначають, що «окрім бороть­би, що ведеться за суверені­тет України на східних кордо­нах, є й внутрішній ворог, який розхитує ситуацію та підто­чує основи державотворення». Представники органів місцевого самоврядування вимага­ють від державних інституцій ухвалити закони і регуляторні акти, які поставили б поза за­коном «Опозиційну платформу — За життя» та «Партію Шарія» — як таких, що обстоюють та ак­тивно просувають інтереси ро­сійського агресора.

Українське законодавство передбачає заборону тієї чи ін­шої партії — якщо таке рішен­ня ухвалить суд за адміністра­тивним позовом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політи­ку у сфері державної реєстра­ції (легалізації) об’єднань гро­мадян (Мін'юсту). Суд може ухвалити такий вердикт, якщо отримає факти порушення по­літичними партіями норм, встановлених Конституцією України, законами України.

На такий позов і заборону у партіях Медведчука і Шарія давно заслужили. У цих політ­силах постійно заперечують во­єнну агресію Росії проти Украї­ни, очорнюють історію України та її національних героїв, всі­ляко пропагують комуністичне минуле, відбілюють її вождів, є рупорами російської імперської політики в Україні. Є факти, що члени цих партій причетні до фі­нансування тероризму…

В Україні уже частково за­стосовано санкції щодо цих сил: закрито підконтрольні їм телеканали, накладено фі­нансово-економічні обмежен­ня на бізнес «вождів», вклю­чаючи дружину Медведчука — колишню телеведучу Окса­ну Марченко. Остання у від­повідь взяла та й вступила в «ОПЗЖ»…

Схожі новини