Передплата 2024 ВЗ

Невтішна статистика: чи повернуть в Україну жорсткий карантин?

В Україні можуть ввести жорсткий карантин у разі повного заповнення виділених для пацієнтів із коронавірусом ліжкомісць у лікарнях

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю «Українській правді. Життя».

Він зауважив, що наразі недоцільно запроваджувати жорсткі карантинні обмежувальні заходи, однак у разі абсолютної заповненості хворими всіх ліжкомісць Україна вимушена буде знову посилити карантин.

Головний санлікар зазначив, що 50 тис. ліжкомісць вдалося підготувати завдяки жорсткому карантину навесні.

«Карантин спрацював на 100%. Система підготована, спалаху не було, летальності не було, і ми готові зараз далі працювати в умовах збільшеної кількості випадків захворювання, не впливаючи істотно на економіку в рамках адаптивного карантину», — повідомив він.

Також Ляшко додав, що МОЗ наразі намагається визначити, яка захворюваність протягом 1−2 тижнів призведе до повного заповнення ліжок.

Читайте також: Оксамитовий сезон у … масках: Туреччина посилила карантин

«Тоді я буду говорити: дивіться, ми отримали таку цифру, у нас залишилося 2 тижні, і немає іншого виходу, окрім як наслідувати приклад Ізраїлю, Мадрида, Парижа і вводити жорсткі карантинні обмежувальні заходи», — заявив він.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в українських лікарнях заповнено 53,9% ліжок, які призначені для хворих на коронавірус.

Схожі новини