Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Інспекцію позицій ЗСУ раптово скасували: що трапилося

Інспекція українських позицій за участю представників ОРДЛО біля селища Шуми під Горлівкою 10 вересня відтермінована – окупанти докорінно змінили свою позицію щодо домовленостей

Про це в коментарі УНН сказав голова української делегації у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук.

«(Інспекція — ред.) мала відбутись о другій годині. Але тут питання не в цьому. Питання в тому, що та сторона змінила свою позицію відносно того, про що домовлялись учора. Вчора ми домовлялись лише про одне — інспектувати наші позиції, «інженерні військові споруди», бо вони вважають, що там проводяться роботи, біля н.п. Шуми.

Вранці бойовики докорінно змінили свою позицію і запропонували ще декілька об'єктів, які потрібно вивчати, вимагають підписання якогось протоколу, залучають туди ЗМІ", — сказав Кравчук.

Читайте також: Російські бойовики під Шумами: що відомо про «спільну інспекцію» на Донбасі

З його слів, бойовики повністю змінили те, про що домовлялись вчора — напередодні йшлося лише про Шуми, інших питань навіть не обговорювалось.

«Поки це питання (інспектування — ред.) відтерміновано, не закрито, відтерміновано для вивчення нових обставин, які вчора не ставились і не обговорювались», — додав очільник української делегації у ТКГ.

Нагадаємо, на чергових переговорах Тристоронньої контактної групи представники України погодилися проінспектувати разом з бойовиками «ДНР» ділянку позицій Збройних сил України біля Горлівки, яку бойовики погрожують обстріляти.

Схожі новини