Передплата 2024 «Добрий господар»

«Шльопки, голі попки і топтання по Державному прапору...»

Виступ Зеленського на День Незалежності – стильне видовище чи наруга над символами країни?

Притягнути до кримінальної відповідальності осіб, які у День Незалежності вчинили наругу над державним символом — топтали прапор України — з такою вимогою до Генеральної прокуратури звернулася народний депутат Софія Федина («Європейська Солідарність»).

Йдеться про святковий виступ пре­зидента Володимира Зеленського на майдані Незалежності. Промовляв він на подіумі, який було стилізовано під карту України і синьо-жовтий прапор. Багатьох українців шокувало, що глава держави ходив по цьому прапору, вони вважали це святотатством. Так само недоречним називали сумнівної якос­ті шоу-концерт за участі напівголих ді­виць…

У своєму зверненні до Генпрокура­тури парламентарій зазначає: «Мене як народного депутата, а також тисячі гро­мадян України обурив той факт, що під час офіційних заходів з нагоди Дня Не­залежності президент України та інші учасники заходу, по суті, топталися по Державному прапору, оскільки його ко­льори було використано для покриття підлоги сцени. В усіх мас-медіа і соцме­режах це виглядало не інакше, як зне­важливе ставлення до прапора. Саме таке ставлення до нашого прапора ха­рактерне для сепаратистів та москов­ських найманців, які неодноразово ки­дали Державний прапор України собі під ноги, тим самим показуючи знева­гу до держави України».

Схожі новини