Передплата 2024 «Добра кухня»

Як Тимошенко та ОПЗЖ дефолт у Раді просували

Лідер "Батьківщини" заявила, що вона не буде підтримувати "антиколомойський закон".

За її словами, ніякого дефолту не буде, а Україна повинна вимагати від міжнародних кредиторів реструктуризації боргів, — пише Gazeta.ua.

«Це не законопроєкт про Приватбанк. Якщо буде прийнято цей закон, забудьте про українську фінансову систему і про правову державу Україна. І ніякого дефолту в Україні не буде. Кредитори його не допустять. І тепер нас заганяють ті, хто був маріонетками, заганяють далі в глухий кут», — сказала Тимошенко.

Депутатка днями заявила, що через кризову ситуацію, спричинену епідемією коронавірусу, її політична сила тимчасово відмовляється від опозиційної риторики. Однак вже наступного дня Тимошенко звинуватила президента Володимира Зеленського у намаганні протягнути «аферу століття» і вирішити власні політичні проблеми, прикриваючись коронавірусом.

Подібну позицію демонструє і фракція «Опозиційної платформи — За життя». Якщо проаналізувати останні голосування двох фракцій, вони дивним чином збігаються. Нестор Шуфрич як один з ключових спікерів ОПЗЖ під час позачергового засідання, присвяченого ухваленню так званих законів із «пакету МВФ», наполягав на своїх поправках і повторював тези щодо неприпустимості голосування за закон про ринок землі.

За часів прем'єрства Тимошенко уряд України робив рекордні запозичення — менш ніж за два роки урядування лідерки «Батькіщини» Україна позичила 26 млрд. дол. Ще 14 млрд запозичив уряд «однопартійця» Нестора Шуфрича Миколи Азарова. Загалом 2014 року після втечі Януковича Україна отримала «у спадок» від попередніх урядів майже 24 мільярди зовнішніх боргів, і понад 73 млрд дол. загального боргового навантаження.

Схожі новини