Передплата 2024 ВЗ

Нацкорпус спробував прорватись на сцену до Порошенка під час його виступу у Черкасах: все закінчилось сутичками

Представники Нацкорпусу, які у суботу вдень влаштували акцію під Адміністрацією президента, намагалися прорватися до президента Петра Порошенка під час виступу в Черкасах.

Про це повідомляє Українська правда.

Як видно з відео на сторінці Нацкорпусу, його представники прийшли на виступ президента біля палацу Дружби народів у Черкасах, коли зі сцени звучав гімн України.

Вони хотіли пройти до сцени, однак їм завадили правоохоронці.

Націоналісти намагалися прорвати кордон поліції, один з представників Нацкорпусу виліз на поліцейську машину, також було запалено фаєри.

При цьому націоналісти заявили, що поліція застосувала сльозогінний газ.

Коли автомобіль президента поїхав з місця виступу, представники Нацкорпусу стали прориватися на сцену, вигукуючи: «Свинарчука за грати», «Де відрубані руки Гладківського?», та виголосили зі сцени коротку промову.

Увага! На відео міститься ненормативна лексика

Пізніше у поліції заявили, що внаслідок сутички представників Нацкорпусу з правоохоронцями у Черкасах постраждало 15 поліцейських, зокрема начальник ГУНП в Черкаській області Валерій Лютий.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про відкриття кримінального провадження через сутички у Черкасах. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. «Праведний гнів про корупційний злочин справедливий, але чи може він породжувати інші злочинні дії? Очевидно, немає. Очевидно, що багато серед агресивно налаштованих юнаків хотіли хардкору, а не справедливості і законності. Не буде ні розуміння першопричини обурення скандалом, ні поблажливості до бойових заслуг — так поводитися не можна — порушено кримінальне провадження — переступили межу повинні понести покарання», — написав Аваков

Він закликав націоналістів думати про долю країни, а не «розкручувати спіраль ненависті та хаосу».

Нагадаємо, у суботу представники Нацкорпусу влаштували у центрі Києва акцію «День гніву» та прийшли на вул. Банкову під Адміністрацію президента з вимогою покарати причетних до розкрадань в «Укроборонпромі».

Під час акції сталися сутички, після яких у поліції заявили про трьох потерпілих правоохоронців.

Схожі новини