Передплата 2024 «Добре здоров’я»

День знань у Львові

  • 01.09.2016, 12:47
  • 4 119

Цьогоріч Свято першого дзвоника в усіх загальноосвітніх навчальних закладах Львова відбувається 1 вересня.

Садовий: «Коли є війна, а ти свідомо йдеш, щоб здобути фах офіцера, — це дуже гідний вчинок»

Сьогодні у Львові у День знань відбулось урочисте шикування особового складу Академії сухопутних військ. Студентів-першокурсників з нагоди початку нового навчального року привітав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Дуже багато десятиліть у цих стінах вчилися військові. І коли у мирний час молодий хлопець є романтиком і хоче мати військову професію — це, звичайно, дуже круто. Але коли є війна, а ти свідомо йдеш, щоб здобути фах офіцера, — це дуже гідний вчинок. Ти йдеш захищати Батьківщину. Це покликання, — зазначив Андрій Садовий. — За останні 100 років Львів був у складі 6 різних країн. Ми мали недовгий період, коли над Львовом майорів наш український прапор. Останні 25 років ми горді. Але насправді ми, українці, не до кінця зрозуміли, для чого нам мати сильну армію. Ніхто не вірив, що буде війна, і всі думали, що армія — ну так, має бути… За останні 2 роки ми це зрозуміли й усвідомили. Хочу побажати вам мудрості, яка потрібна вам для того, щоб гідно виконувати свій обов’язок, щоб бути хорошими командирами, щоб виконати це покликання, яке є перед вами. Сьогодні український прапор майорить не на всій території України. І діло нас, українців, - воювати за нашу землю. Я прекрасно розумію, ще неможливо зробити винятково силою військових, що це можна зробити в першу чергу тоді, коли рівень життя в нашій країні буде удвічі вищим, ніж у наших сусідів. Тоді це буде набагато простіше та легше. Я вірю, що це можливо, адже це наша країна й у нас немає іншої. Ми повинні робити все можливе для того, щоб тут були лад і повага до людини. Хочу вам також побажати, щоб ви мали славу — славу, яку ви отримаєте своєю важкою працею. Я хочу побажати, щоб ви були чесними: так, як замучить власна совість, не замучить ніхто. Хочу побажати вам гідності, щоб ми мали Бога в серці, і щоб завжди були з Ним. Важливо, або ви, навчаючись тут, в Академії, знайшли вірних друзів, які ніколи не будуть боятися говорити вам правду, тому що правда — це Бог. І бажаю знайти вам у Львові своє кохання, тому що Львів — це особливе місто, яке надихає».

Міський голова Андрій Садовий привітав першокурсників ЛНУ ім. І.Франка з початком навчання

Міський голова Львова Андрій Садовий взяв участь в урочистій академії з нагоди початку нового навчального року у Львівському національному університеті ім. І.Франка.

«Ви сьогодні будете отримувати дуже багато вітань і буде дуже багато різних повчань. Хочу побажати вам слави, але щоб ця слава була результатом доброго навчання і доброї праці. Я хочу побажати вам бути чесними, тому що так, як замучить власн6ак совість, не замучить ніхто. Я хочу побажати вам бути гідними, мати Бога в серці, бо Бог — це правда. Я хочу побажати вам, щоб ви, навчаючись у цьому славетному університеті, знайшли своїх справжніх друзів, друзів, які ніколи не будуть боятися говорити вам правду. Я хочу побажати вам знайти у Львові своє кохання, кохання свого життя. Львів - це унікальне місто, древнє, але, дякуючи вам, вашій енергії, воно завжди має цю прекрасну динаміку», - звернувся до першокурсників Франкового університету міський голова Львова Андрій Садовий.

Садовий: «Кожен повинен знати своє покликання і бути корисним у житті».

Міський голова Львова Андрій Садовий долучився до урочистих святкувань у Львівській лінгвістичній гімназії, де привітав усіх з початком нового навчального року.

«Хочу побажати вам сьогодні мудрості, бо ви навчаєтеся в особливій школі, з якої вийшло дуже багато мудрих, талановитих, красивих людей, якими ми гордимося. Треба дуже добре вчитися і бути мудрими, щоб вас ніхто і ніколи не обдурив. Кожен повинен знати своє покликання і бути корисним у цьому житті. Бажаю, щоб ви всі були багаті, щасливі і здорові!», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, Львівська лінгвістична гімназія — загальноосвітній навчальний заклад ІІ — ІІІ рівня, який забезпечує повний середній рівень освіти з предметів інваріантної складової навчального плану, поглиблене вивчення англійської мови, другої іноземної мови — німецької, третьої іноземної мови (за вибором) — французької, грецької, італійської, польської, чеської.

За період 2008-2016 років для лінгвістичної гімназії за кошти міського бюджету було виконано робіт на 2 млн. 416 тис. грн. Зокрема, збудовано спортивний комплекс на пришкільній території, капітально відремонтовано сантехвузл для дітей з особливими потребами, частково поповнено бібліотечний фонд школи. Також проводили роботи з влаштування шатрового даху школи. У 2015 році за кошти міського бюджету виконано роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт будівлі (утеплення стін та заміна вікон), виконано роботи із заміни вікон та придбано комп’ютерний клас 10+1.

Як повідомили у гімназії, станом на 1 вересня у навчальному закладі навчається 837 учнів. До 1 (5) класу гімназії вступає 120 учнів. Загалом, у 2016-2017 навчальному році у навчальних загальноосвітніх закладах Львова навчатиметься 8142 учні-першокласники.

Нагадаємо, кожен навчальний заклад самостійно визначає формат проведення Свята першого дзвоника. Відтак, більшість шкіл міста проводять дзвоник на шкільних подвір’ях, а також на спортивних майданчиках. Декілька навчальних закладів планують провести дзвоник у церквах, що поблизу шкіл.

Андрій Садовий привітав першокурсників Політехніки з урочистим прийняттям присяги

Сьогодні, у День знань, у Львові пройшов урочистий церемоніал прийняття присяги першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка».

Новоявлених студентів з нагоди початку нового навчального року привітав і міський голова Андрій Садовий.

«Ми живемо у дуже цікавий час. Кожного дня з’являються нові винаходи. Важко передбачити, яким буде світ через 5-10-20 років. Маю мрію, щоб наступні лауреати Нобеля були зі стін Львівської політехніки, — зазначив Андрій Садовий. — Сьогодні я хочу побажати вам, студентам, щоб ви у цьому житті мали славу. І щоб ця слава була результатом важкої праці, навчань, наукових винаходів. Я хочу побажати всім вам чесності, адже так, як замучить власна совість, не замучить ніхто. Я хочу побажати вам гідності, мати Бога в серці, бути завжди з Ним. Я хочу побажати вам під час навчання знайти хороших, вірних друзів, які не будуть боятися говорити вам правду. І головне: я хочу побажати вам знайти кохання свого життя у цьому прекрасному древньому місті Лева, адже, дякуючи вам, прекрасні львівські студенти, воно має несамовиту молоду енергію».

Схожі новини