Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кириленко: "Загострення відносин з Польщею інсценовано Росією"

  • 16.07.2016, 13:49
  • 2 393

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко вважає загострення українсько-польських стосунків у зв'язку з оцінкою Волинських подій інсценованим Росією.

Про це він заявив в ефірі Українського радіо, повідомляє прес-служба Кириленка.

"Питання, яке дошкуляє дуже сильно, — це загострення українсько-польських відносин щодо оцінки Волинських подій під час Другої світової війни", - сказав віце-прем'єр.

"Ми повинні мужньо пройти цей етап, загострення цих стосунків, переконаний, інсценоване третіми, зовнішніми силами — Російською Федерацією, спецслужбами Росії. Всім тим, кому цікаво посварити між собою українців і поляків, особливо зараз, коли ми у війні з Росією, захищаємо східні кордони не лише України, але й Польщі і всього Євросоюзу", - наголосив він.

Також Кириленко закликав бути зваженими в оцінці подій.

"Уряд оприлюднив понад 380 документів із колишніх архівів КГБ про події 1942-1947 рр., які чітко показують, що це була взаємна ворожнеча, яка була притаманна всьому театру військових дій Другої світової війни. Багато злочинів допускалися з обох сторін — і з польської, і з української", - підкреслив він.

"Ми повинні визнати, що цей етап був трагічним в наших стосунках, попросити вибачення один в одного, перегорнути цю сторінку і завжди пам’ятати про невинні мирні жертви з обох сторін і рухатись далі, взявшись за руки", - сказав Кириленко.

Схожі новини