Передплата 2024 «Добрий господар»

Бренде: "Росія має вивести війська з Донбасу"

  • 06.07.2016, 11:33
  • 1 945

Міністр закордонних справ Норвегії Бьорге Бренде заявив у Києві, що Норвегія підтримує Україну.

Про це він наголосив під час брифінгу з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, передає Еспресо.TV.

"В умовах, коли дії Росії призвели до численних жертв в Україні, Норвегія підтримує Україну", - заявив Бренде.

Він наголосив, що Росія "має вивести свої війська".

Бренде вважає, що санкції проти Росії можуть бути пом'якшені лише після повного виконання мінських угод.

"Це невипадково, що наша зустріч відбувається напередодні варшавсього саміту НАТО. Ми приділили велику увагу питанню: як змусити Росію виконувати мінські угоди", - заявив Клімкін.

Бренде: «Норвегія підтримує реформи в Україні»

Норвегія надаватиме підтримку реформам, які відбуватимуться в Україні.

"Ми надаватимемо підтримку всім реформам. Ми раді, що економіка України почала зростати. Хоча це зростання поки в один відсоток, але ми раді такому зростанню. Адже країна веде реформи в умовах конфлікту і агресії, з якою має боротися на Донбасі", - сказав Бренде, передає Укрінформ.

Він додав, що країна також надає допомогу внутрішньо переміщеним особам в Україні. "Ця допомога має тривати. Адже велика кількість людей змушена була покинути домівки. Це, а також жертви та поранені люди свідчать про серйозні наслідки дестабілізації Донбасу внаслідок дій Росії", - сказав Бренде.

Глава МЗС нагадав, що в середині жовтня запланований візит Президента Петра Порошенка в Осло, під час якого глава держави проведе переговори з прем'єр-міністром Норвегії.

Норвегія проти виборів на Донбасі, поки там панує Росія

Міністерство закордонних справ Норвегії підтримало позицію України щодо проведення виборів на окупованих територіях.

Про це заявив міністр закордонних справ Норвегії Бьорге Бренде під час свого візиту до Києва, повідомив політичний директор МЗС України Олексій Макеєв у своєму аккаунті в Twitter.

"Мета Мінська - вивести російських військових та зброю з території України. Ні про які вибори на окупованому Донбасі не може бути й мови, поки там знаходяться російські військові", - наголосив Бренде.

Клімкін розповів, чого Україні чекати від саміту НАТО у Варшаві

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, яких конкретних рішень Україна очікує від проведення саміту НАТО у Варшаві.

Урядовець зазначив, що Україна очікує від саміту НАТО у Варшаві конкретних проектів і рішень з наповнення трастових фондів для реформування сектору безпеки України, передає 24 канал.

«Як тільки цей пакет буде узгоджено, ви всі побачите його складові. Низка складових — це конкретні проекти, це трастові фонди, які продовжать наповнюватися», — зазначив Клімкін.

Схожі новини