Передплата 2024 «Добрий господар»

Геращенко: "У «ДНР» звинуватили історика Козловського в шпигунстві"

  • 15.06.2016, 17:12
  • 1 647

Питання Козловського було піднято після того, як  українська сторона знову заявила про готовність провести обмін «25 на 50».

Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає Громадське.Представники так званих самоназваних «ДНР» на засіданні гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи по Донбасу 15 червня в Мінську заявили, що проти історика Ігоря Козловського висунуто звинувачення в шпигунстві.

«Напередодні засідання ми ще раз надали пропозиції щодо звільнення 25 важкохворих українців… У відповідь почули, що історик Козловський — шпигун і виготовляв боєприпаси», — написала Геращенко у facebook.

За словами Геращенко, робота підгрупи була сфокусована на питанні звільнення незаконно утримуваних осіб на неконтрольованої владою України території Донбасу та російських в'язницях.

Геращенко: "Україна готова до компромісів заради політв'язнів"

Гуманітарна підгрупа продовжує роботу, спрямовану на звільнення заручників.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Таким чином, наразі група намагається знайти всі можливі політичні, дипломатичні і правові механізми задля звільнення політичних в'язнів, зокрема Олега Сенцова.

"Бойовики як і раніше вимагають амністії у формі ультиматуму. На ультиматуми Україна не піде. До компромісів заради заручників готові", - наголосила Геращенко.

Вона додала, що терористи й досі не оприлюднюють дані щодо місцезнаходження деяких військовополонених. Зокрема, йдеться про важкопораненого Жемчугова, якому ампутували кінцівки та вибили очі.

"І ось сьогодні так звані представники ОРЛО визнали, що ця важкохвора людина утримується в СІЗО, і до нього не пускають адвокатів " за станом здоров'я", - зазначила Геращенко.

Схожі новини