Передплата 2024 ВЗ

Аласанія: "Євробачення-2017" може відбутися одразу в кількох містах"

  • 16.05.2016, 18:15
  • 4 160

Пісенний конкурс "Євробачення", який Україна прийматиме наступного року, можуть провести одразу в кількох містах держави.

Про це в ефірі програми "Ваша Свобода" заявив очільник Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що у держави нема досвіду проведення конкурсу одразу в кількох містах, втім вона має належні структуру та інфраструктуру після “Євро-2012”.

"Ми маємо провести національний відбір, два півфінали та фінал конкурсу. Тому існує можливість, поки що на рівні ідеї, провести конкурс в декількох містах, а не тільки в столиці, навіть, не обов’язково в столиці", - наголосив Аласанія.

Влада Херсона заявила про намір прийняти в себе «Євробачення-2017»

Влада Херсона та Херсонської області також виявила бажання взяти пісенний конкурс Євробачення-2017.

Як повідомляє управління громадських зв'язків Херсонської міської ради, мер Херсона Володимир Миколаєнко вважає, що цей конкурс став би стимулом для розвитку міста та залучення інвестицій.

«Для нашого прикордонного міста це стало б величезним стимулом для розвитку, залучення інвестицій і політично це актуально. Ми вже довели, що Херсон — це Україна. А це стало б шансом довести, що Херсон — це Європа», — цитує Миколаєнко прес-служба міськради.

Його ініціативу підтримав і голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

«Така подія мала б не тільки економічне, але і важливе політичне значення. Але економічні чинники будуть визначальними у прийнятті рішення та подання Херсона як можливого місця проведення “Євробачення-2017”. Нам потрібен розвинений аеропорт, сучасні дороги, європейська інфраструктура для запрошення гостей і лобіювання Херсона на національному та міжнародному рівні», — вважає він.

"Євробачення-2017" в Україні: конкурс готові прийняти вже чотири міста

Про готовність прийняти конкурс наступного року вже заявили мери Києва, Одеси, Львова та Дніпропетровська.

Після перемоги Джамали на Євробаченні наступного року пісенний конкурс буде приймати Україна. В якому місті він відбудеться, офіційно поки не вирішили.

"Київ готовий до проведення Євробачення. Дискусії щодо інших міст не мають під собою підстав, оскільки Київ найбільш підготовлений місто для проведення таких значущих заходів. Впевнений, що те завдання, яке є, - організація конкурсу, забезпечення правопорядку, інфраструктури, транспортного сполучення для гостей, - ми виконаємо на 100%", - написав у Facebook мер Києва Віталій Кличко.

На думку міського голови Одеси Геннадія Труханова, південне місто цілком може прийняти конкурс: "Майданчиком, гідним проведення такого престижного конкурсу, цілком може стати наша Одеса - багатонаціональне, красиве, європейське місто з багатою історією та культурними традиціями!"

У свою чергу мер Львова Андрій Садовий заявив, що якщо буде така необхідність, місто готове провести конкурс.

"Я б хотів говорити не стільки, як мер Львова, а з точки зору інтересів країни. Мені важливо, щоб рішення про місто, в якому буде проходити конкурс, було важливим з тієї точки зору, що саме ми хочемо показати. Яку Україну ми хочемо показати. Якщо буде необхідність, Львів проведе на високому рівні", - сказав Садовий в ефірі "112 Україна".

Як повідомлялося раніше, про готовність прийняти Євробачення-2017 заявив міський голова Дніпропетровська Борис Філатов.

Мінінфраструктри: «Продаж квитків може покрити 75% витрат на Євробачення 2017 року»

У відомстві зазначили, що для проведення конкурсу зовсім не обов'язково залучати величезний бюджет, важливіше - ефективність використання виділених коштів.

Продаж квитків може покрити 75% всіх витрат, необхідних для організації пісенного конкурсу "Євробачення" наступного року.

Таку думку висловила радник міністра інфраструктури Яніка Меріло на свій сторінці в Facebook.

"На вихідних звучали голоси "будуть гроші на організацію Євробачення". Євробачення - це не просто крутий захід, а й реальна реклама країни та підвищення туризму, нові інвестиції та робочі місця. Бюджет, порівняно з тим, що неефективно витрачається, не такий вже й високий. Найменшими інвестиціями останнім часом обійшлася Естонія, якій 2002 року конкурс коштував 8 мільйонів євро. 2013 року в Швеції і 2014 в Данії конкурси обійшлися приблизно в 15 мільйонів євро, але вони були і досить пафосні", - написала Мірило.

"Якщо скромніше, то оплата країн за участь, підтримка засновників і прибуток від продажу квитків може покрити приблизно 75% витрат. А в Україні, враховуючи важливість заходу, вірю ще більше у спонсорські гроші. Так що я не дуже драматизувала "а чи є гроші". Я впевнена, що знайдуться", - додала вона.

Схожі новини