Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Родини Героїв Небесної Сотні звернулися до людей в Голландії

  • 04.04.2016, 13:47
  • 3 383

Українці просять голландців проголосувати за євроінтеграцію України та ЄС.

Ми втратили під час Революції Гідності найдорожчих людей.

Наші рідні публічно виступили проти корумпованого режиму, який перекреслював, зневажав людську гідність. На очах у всього світу, у самісінькому центрі столиці громадянський протест було розстріляно правоохоронцями. Більше сотні людей віком від 17 до 83 років — загинули.

Нам досі важко ходити по цій вулиці, яка в лютневі дні 2014-го перетворилася на «тир» для урядових спецпідрозділів. Вони стріляли і влучали в беззбройних людей, у тих, хто під європейськими та українськими прапорами вимагав кращого майбутнього для своєї країни, але був похований загорнутим у ті самі прапори.

Ми переконані, що найкращим вшануванням пам’яті загиблих за свободу та незалежність Української Держави стане реальне утвердження прав людини в Україні. І зараз ми маємо шанс побудувати правову демократичну країну своїми руками. Ми робимо це попри спротив старої системи та збройну агресію Російської Федерації, яка анексувала Крим та розпочала конфлікт на Донбасі.

Останні кілька років додали громадянському суспільству сил та рішучості взяти долю країни в свої руки. Тисячі людей об’єдналися в горизонтальні волонтерські мережі на рівні найменших містечок. Вони взяли відповідальність на свої плечі та без допомоги політиків щоденно працюють для реформування нашої країни. Ці звичайні люди роблять надзвичайні речі. Але ці дива, на жаль, не показують у світових новинах.

Український народ вже вдруге за останні десять років переконливо виступив на захист свого вибору для побудови демократичної держави на спільних із європейськими країнами цінностях. І заплатив за це надзвичайно високу ціну.

Від результатів квітневого референдуму в Голландії залежить і наше майбутнє. Світ, у якому ми всі живемо, дуже взаємопов’язаний. І ми розраховуємо на солідарну підтримку наших зусиль від людей доброї волі.

Тому ми, рідні Героїв Небесної Cотні та волонтери Євромайдану SOS, закликаємо людей у Нідерландах прийти на референдум 6 квітня та сказати “так” цінностям прав людини, які не мають державних кордонів.

Джерело: ccl.org.ua

Схожі новини