Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Малолітніх дівчат педофіли справді подарували своїм одноплемінникам

Івано-франківські поліцейські мусили втовкмачувати іноземним студентам, що за секс з неповнолітніми можна потрапити за ґрати.

Поліція Тернополя фактично підтвердила факт “пересилки” двох малолітніх дівчат із Івано-Франківщини. Арабські студенти “подарували” малих своїм одноплемінникам, які вчаться у вузах Тернополя. Тамтешні правоохоронці не приховують, що йдеться саме про двох “малоліток”. Це чомусь намагаються приховати від громадськості їхні івано-франківські колеги.

Як повідомляв у минулому номері “ВЗ”, про те, що з 11-річною та 12-річною дів­чатами займалися сексом іноземні студенти, на своїй сторінці у Facebook написав громадський активіст, учасник АТО з Івано-Франківська Степан Андрійців. “Понад тиждень тринадцять арабів, які вчаться в освітніх закладах Івано-Франківська, - зазначив активіст, - розбещували двох неповнолітніх дівчат. Одній із них дванадцять, другій - одинадцять років. Знайшли дівчаток аж у Тернополі. Саме туди їх, як “подарунок”, для своїх одноплемінників відправили ці персонажі...”.

Коментуючи шокуюче повідом­лення, в секторі комунікації ГУ НПУ в Івано-Франківській області чомусь згадали лише про одну дівчинку. “До Івано-Франківського відділу поліції, - йшлося у повідом­ленні правоохоронців, - надійшла заява від жительки Івано-Франківська щодо зникнення її неповнолітньої доньки. Завдяки проведеним розшуковим заходам за сприяння тернопільських колег неповнолітню знайшли. Зі сусідньої області розшукувану доставили до Івано-Франківська. Під час допиту неповнолітньої з’ясовано, що дівчина самовільно покинула місце проживання. Вона неодноразово тікала з дому та перебувала поза контро­лем матері. Як з’ясувалося, фігурантами справи є два студенти-іноземці, які вчаться в одному з вузів Івано-Франківська. Вони вступали в статеві зносини з неповнолітньою за добровільною згодою останньої на одній із квартир Івано-Франківська. Вказаним особам інкримінує­ться вчинення злочину, передбаченого ст. 155 ККУ - “статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості”.

Жодного слова про другу жертву іноземних педофілів у повідом­ленні івано-франківської поліції чомусь не має. Проте начальник сектору комунікації ГУ НПУ в Тернопільській області Сергій Крета заявив, що в Тернополі знайшли саме двох втікачок із рідних домівок з Івано-Франківщини. “Малоліток”, уточнив Сергій Крета, знайшли на квартирі, яку винаймають студенти-іноземці. Поліцейські забрали “живий подарунок” у дитячий притулок, де подруги перебували, поки за ними не приїхали правоохоронці з Івано-Франківська.

Намагаючись пояснити дивну утаємниченість ганебної справи, т. в. о. начальника ГУ НПУ в Івано-Франківській області Вік­тор Шкутов зазначив, що робиться це “в інтересах досудового слідства та з метою недопущення розповсюдження відомостей особистого характеру”.

Тим часом співробітники поліції Івано-Франківська прочитали лекцію іноземним студентам, під час якої розтлумачили спудеям деякі статті Кримінального кодексу Украї­ни. Зокрема, нагадали, що статеві зносини з неповнолітніми, навіть за їхньою згодою, в Україні вважаються карним злочином.

Схожі новини