Передплата 2024 «Добрий господар»

Криворізький «Майдан» прийшов під Раду

  • 22.12.2015, 10:30
  • 3 301

Під Верховною Радою вимагають перевиборів мера Кривого Рогу та міської ради.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Біля парламенту зібралися близько 500 активістів із національним прапорами, на яких написано "Кривий Ріг".

Люди тримають транспаранти "Вибори мера Кривого Рогу - це нахабний реванш Партії регіонів", "Вілкул-геть", "Когда у народа отбирают все его права, у него остаются право на восстание" та вигукують: "Вілкуляку на гіляку!".

Активіст Людмила Білуха розповіла, що із Кривого Рогу в столицю виїхали сім двоповерхових автобусів. До Києва прибули о 7.30. Люди також приїжджали потягами та власними авто. Автобуси надала "Самооборона" та місцеві бізнесмени. На харчування люди збирали по 50 гривень.

Протестувальники співають гімн.

У Верховну Раду сходяться нардепи. Вони мовчки проходять повз мітингувальників.

На акцію підтримати криворижан прийшли і кияни.

"Мені подзвонив друг. Він - пенсіонер. Попросив вийти сьогодні підтримати його. Зараз буду дзвонити йому. Зустрінемося", - каже киянин Микола Дмитрович. "Я підтримую людей у тому, що після Революції гідності в Україні мають проходити чесні вибори. Людей знову дурять. Нав'язують владу Партії регіонів. Ми не хочемо "регіоналів". Хвате вже, при них жили", - додав він.

Також мітингувальники тримають плакат "Нардеп, підтримай "3303"". За таким номером зареєстрований законопроект про перевибори.

Спочатку активісти вишукувались колоною з боку вулиці Інститутської. А потім перейшли протестувати навпроти Маріїнського парку.

Громадський порядок забезпечують міліція та нацгвардійці у шоломах та повному спорядженні.

Вздовж Маріїнського палацу стоять колони "швидкої", а також автобуси Нацгвардії та автозаки.

Соболєв напав на охоронців Ради і погрожував їм "гранатою"

При спробі провести у будівлю парламенту мітингарів за перевибори у Кривому Розі депутат "Самопомочі" влаштував штовханину на вході в Раду.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Єгор Соболєв напав на охоронців Ради і натякнув, що їхній спротив призведе до використання гранати.

"Ви гранату хочете чи що?", - вигукував нардеп від "Самопомочі".

Після цього на балкон Ради все ж запустили мітингарів, які приїхали з Кривого Рогу з вимогою перевиборів міського голови.

Соболєв прокоментував свої слова про гранату

Депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв переконаний, що бійці АТО, яких він хотів завести у фойє Верховної Ради, не кинули б гранату

Про це він сказав кореспонденту "Української правди".

"Я мав на увазі, що коли так ставляться до людей, які є власниками Верховної Ради... Коли нормальних людей не пускають в парламент…", - сказав Соболєв, пояснюючи вигук: "Ви гранату хочете чи що?".

"Їм (бійцям АТО) замовили перепустки — комендант каже, що документи загубилися. Це призводить до насильства", - додав депутат.

На уточнення, чи гранату дійсно хтось міг кинути, Соболєв відповів: "Ні, звісно".

Схожі новини