Передплата 2024 «Добра кухня»

ВР прийняла новий закон про державну службу

  • 10.12.2015, 12:19
  • 4 338

Верховна Рада прийняла новий проект закону № 2490 про державну службу.

Про це пише Еспресо.TV.

За відповідний закон проголосували 261 народний депутат.

"У нас є шанс запустити систему, яка почне формувати нові професійні кадри на державні посади. Ми можемо створити нову професійну якісну державну службу як у країнах Європи", - наголосив Гройсман перед голосуванням.

Згідно пояснювальної записки, проектом закону передбачається створення правових передумов для підвищення престижності державної служби, врегулювання статусу державного службовця, рівного доступу до державної служби, запровадження прозорого механізму прийняття на державну службу.

А також передбачено створення Комісії з питань вищого корпусу державної служби, введення в дію ефективного механізму запобігання корупції, а також підвищення рівня соціального та матеріального захисту державних службовців.

Проект закону враховує прогресивні вітчизняні напрацювання та успішний досвід реформ у європейських країнах, насамперед Республіці Польща, а також рекомендації та концептуальні засади професійної державної служби, визначені експертами програми SIGMA/ОЕСР за підсумками проведених експертних місій", - йдеться в повідомленні.

Закон почне діяти з 1 травня 2016 року.

Схожі новини