Передплата 2024 ВЗ

Чубаров: "Влада має 2 тижні на заборону постачання електрики в Крим"

  • 09.12.2015, 11:59
  • 3 968

Рефат Чубаров закликає Верховну Раду до кінця грудня ухвалити закон про заборону постачання енергоресурсів до окупованого Криму.

Про це він заявив під час засідання ВР у середу, повідомляє Укрінформ.

«Групою народних депутатів спільно з Оксаною Сироїд вчора було зареєстровано закон України про тимчасово окуповану територію, в разі прийняття якого постачання енергоресурсів до окупованої території України забороняється. Я прошу, щоб комітети опрацювали, і ми його встигли прийняти до кінця місяця... Є й другий запобіжник: думаю, що саме цей зал, мої колеги, не дозволять тепер нікому, жодному міністру, уряду заключати угоди про постачання електроенергії, поки там не буде написано «АР Крим. Україна», - сказав Чубаров.

Він додав, що учасники блокади Криму вирішили надати можливість протягом двох тижнів забезпечити енергопостачання лише однієї гілки, яка забезпечує деякі райони Херсонської області.

«Виходячи з того, що непрацююча гілка заважає забезпечувати енергопостачання в декілька районів Херсонської області, враховуючи інші питання, в тому числі гуманітарні, учасники блокади Криму вирішили надати можливість забезпечити постачання лише однієї гілки, якою зараз до Криму подається 220 мегават, замість 850, які надавалися до 22 листопада. Це лише на два тижні для того, щоб і уряд і місцеві органи влади могли провести роботи з укріплення енергозабезпечення Херсонської області», - сказав Чубаров.

Нардеп також наголосив, що активісти очікують, що Кабмін сьогодні ухвалить постанову про припинення постачання товарів до окупованого Криму.

«З 20 вересня де-факто було припинено переміщення товарів з материкової частини України до окупованого Криму. Очікується, що на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів ухвалять постанову, якою закріпиться стан припинення переміщення товарів з материка до окупованого Криму», - зазначив Чубаров.

Схожі новини