Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Джемілєв: "Активісти погодилися допустити ремонтників на дві з чотирьох зруйнованих опор ЛЕП"

  • 23.11.2015, 09:45
  • 2 643

Йдеться про лінії, які живлять низку районів Херсонщини та Запорізьку АЕС.

Активісти, які влаштували блокаду Криму, погодилися допустити ремонтні бригади на дві з чотирьох зруйнованих опор ліній електропередачі на межі з Кримом. Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає ЛІГА.net.

Він зазначив, що йдеться про лінію, яка забезпечує електрикою деякі райони Херсонської області та лінію, що веде до Запорізької АЕС.

«Зараз ми частково припустимо фахівців до розмінування та проведення ремонтних робіт. Там є одна лінія, яка, обігнувши Крим, веде в райони Херсонської області. Там теж вони, виявляється, без світла. Ось цю лінію ми дозволимо відновити. На материковій частині люди не повинні страждати. І ще одна лінія пов'язана із Запорізькою АЕС», — зазначив Джемілєв.

Він додав, що перемовини про поновлення поставок електроенергії до Криму можливі після звільнення українських політичних в'язнів на окупованому півострові та в Росії.

Лідер кримськотатарського народу також припустив, що у відповідь на енергоблокаду Криму Росія може ввести чергові торгові обмеження.

«Вони вже не відвантажують нам антрацит. Нам буде дорожче, але ми все-таки можемо купувати його в ПАР. Задорого звичайно. Але нам треба поступово перебудовуватися і обривати всі нитки з Росією. А цьому будуть дуже пручатися всі наші олігархи і політики, які зав'язані своїм бізнесом з Росією», — сказав Джемілєв.

Як повідомлялося, 20 листопада на Херсонщині підірвали дві високовольтні опори подачі електроенергії в Крим. В Укренерго заявили, що внаслідок підриву електроопор на межі з Кримом без світла можуть залишитися ще дві області.

Також нагадаємо, що 21 листопада в Чаплинці правоохоронці оточили учасників блокади Криму, які не дозволяли ремонтувати підірвані напередодні електроопори. Голова підрозділу Херсонської поліції Ілля Ківа пояснив, що поліція оточила активістів, щоб дати можливість відремонтувати стовпи. Згодом відбулися зіткнення між активістами і Нацгвардією. Постраждали близько десяти людей. Після цього кримські татари оголосили про пікетування Адміністрації президента.

Джерело: ЛІГАБізнесІнформ

Схожі новини