Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чубаров: "Порошенко може доручити припинити торгівлю з Кримом за пару днів"

  • 22.11.2015, 08:57
  • 2 673

Чубаров заявляє про намір Порошенка доручити Кабінету міністрів прийняти рішення про припинення торгівлі з окупованим Росією Кримом наступного тижня.

Про це він сказав на мітингу під Адміністрацією Президента, передає Укрінформ.

"Ми говорили про товарну блокаду Криму. Президент сказав, що він надає доручення уряду буквально у понеділок-вівторок прийняти рішення, щодо припинення торгівлі з окупованим Кримом", - сказав він.

За словами Чубарова, вони з уповноваженим президента у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим щойно повернулись із зустрічі з Порошенком, яка тривала близько години та на якій обговорювався ряд важливих питань.

При цьому Джемілєв додав, що при підготовці згаданої постанови Кабміну планується розглянути необхідний перелік товарів, які у визначеному обсязі треба дозволяти відправляти до Криму, щоб його мешканці не постраждали.

Щодо припинення поставок електроенергії в Крим учасник зустрічі, нардеп, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив: "Що стосується поставок електроенергії, ми продовжимо переговори з міністром енергетики Демчишиным на наступному тижні".

"Що стосується електропостачання (до Криму - ред.) - тут ми продовжуємо розмову. Завтра ми зустрічаємося з міністром енергетики Демчишиним. Ми говоримо про те, що у цього договору завершується термін виконання і що новий договір, якщо хтось і думає його укладати, він має обов'язково і напряму бути пов'язаним з дотриманням прав людей на тимчасово окупованій території", - також додав Чубаров.

Крім того, сторони обговорили також і ситуацію, що сталася на Херсонщині.

"Не може бути жодних силових дій до громадськості, яка захищає інтереси країни, і щойно були викликані відповідні керівні особи і з ними була проведена бесіда", - сказав він, посилаючись на слова Президента.

Схожі новини