Передплата 2024 ВЗ

СБУ почала масову амністію терористів "ДНР-ЛНР"

  • 18.08.2015, 11:30
  • 2 261

Служба безпеки України почала масштабну програму зі звільнення від кримінальної відповідальності бойовиків самопроголошених "Донецької і Луганської народних республік", що виявили бажання співробітничати зі слідством.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Служба безпеки України почала програму повернення на підконтрольну Україні територію бойовиків так званих "ДНР/ЛНР", - сказано в повідомленні.

Програма поширюється на осіб, готових добровільно відмовитися від участі в терористичній діяльності й співробітничати із правоохоронними органами України.

Так само буде амністовано бойовиків, які не брали участь в убивствах, катуваннях, зґвалтуваннях і інших тяжких злочинах, а, крім того, мають щире бажання виправити власні помилки чесною працею на благо України.

Підстави для звільнення від кримінальної відповідальності для учасників терористичних формувань передбачені в рамках чинного законодавства України.

Зазначено, що співробітники СБУ доносять цю інформацію до родичів бойовиків, що проживають на території України.

Під час індивідуальних зустрічей-бесід акцентується увага на необхідності добровільної відмови від участі в терористичних угрупованнях, поверненні на українську територію й співробітництві з українськими правоохоронними органами.

Протягом останніх двох тижнів такі зустрічі вже проведено із членами 52 сімей бойовиків.

До цієї роботи широко залучено волонтерські й громадські організації, керівників місцевих органів самоврядування Донбасу й Української православної церкви.

Схожі новини