Передплата 2024 «Добра кухня»

Завдання стріляти ніхто не ставив – Ланьо і ПС дають свідчення

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради щодо конфлікту в Мукачеві працює в Ужгороді. Свої версії подій, що відбулися на базі "Антарес" 11 липня, нардепам повідали керівник політичного крила "Правого сектору" у Закарпатті Олександр Сачко і нардеп Михайло Ланьо.

Про це повідомляє в Фейсбуці народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

Зокрема, за словами Сачка, 7 липня керівнику служби безпеки "Правого сектору" Артуру Керимову подзвонив помічник Ланьо Артур Пашкуляк і сказав, що його шеф хоче зустрітися з керівником бойового крила ПС і поговорити - нібито про те, що ПС заважає Ланьо та його команді. Пашкуляк призначив час і місце зустрічі.

На уточнююче запитання, чим саме ПС завадив нардепу, Сачко відповісти не зміг, проте додав, що, за його інформацією, Ланьо займався підвезенням тітушок до Маріїнського парку і це "швидше світоглядний конфлікт між колишнім членом Партії регіонів і ПС".

За словами представника ПС, актив організації вирішив вирушити на зустріч з Ланьо в бойовому спорядженні і обмундируванні, щоб показати свою силу.

"Завдання стріляти ніхто не ставив і не планував. Усе робилося для того, щоб справити враження на Ланьо", - цитує нардеп слова Сачка.

Водночас, пише Геращенко, сам Ланьо спростовує твердження представників "Правого сектору", що саме він був ініціатором зустрічі на базі "Антарес". За його версією, ініціатива зустрічі 11 липня належить керівнику військового крила ПС Роману Стойку.

Як стверджує Ланьо, на зустрічі зі Стойком вони обговорювали питання лікування поранених бійців ПС у санаторіях Мукачева, ситуацію на Донбасі, в Україні та на Закарпатті, інші теми. З часу початку зустрічі минуло 10 хвилин, як з вулиці пролунав фатальний постріл (при цьому Ланьо стверджує, що у 6-7 його охоронців та помічників, які перебували на базі в цей час, не було вогнепальної зброї). Після цього до кабінету зайшов його помічник і сказав, що у дворі пострілом в голову було вбито одного з відвідувачів бази.

"Роман Стойко у присутності Михайла Ланьо отримав інформацію від своєї людини, що постріл стався тому, що одного з бійців ПС якось спровокував один із чоловіків, який був на базі", - пише Геращенко.

Водночас на запитання про нібито участь в організації доставки тітушок для Маріїнського парку Ланьо відповів категоричною відмовою, додав нардеп.

Схожі новини