Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порядок на Закарпатті наводитиме Москаль

Найперше візьметься за контрабандистів.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль перебирається на роботу в Ужгород, очолюватиме тутешню ОДА. Президент Петро Порошенко, який у середу був з робочим візитом на Закарпатті, доручив Москалеві цю ділянку роботи на протилежному кінці українського кордону — у зв’язку із гострою криміногенною ситуацією, яка склалася тут. Після кровопролитних розбірок між мукачівськими бандитами за право “дахувати” контрабандні потоки глава держави вирішив, що швидше за всіх порядок тут наведе 64-річний генерал-лейтенант міліції у відставці Геннадій Москаль.

Москаль не вперше виконує роль “пожежного менеджера”. Двічі (у 2006-2007 і у 2014-2015 роках) очолював Луганську область. Вдруге він “увійде у ту саму ріку” і на “благополучному” Закарпатті. Перший раз був головою тутешньої ОДА у 2001-2002 роках. За зізнанням харизматичного управлінця, у часи, коли він відповідав за законність у цьому краї, “нічого не крали — ні велосипедів, ні кур, ні качок. Зараз місцева влада це допустила”.

- Є шалена контрабанда на зеленому кордоні України із Закарпаттям, - прокоментував новий-старий очільник області останні події у регіоні. - 70% наркотиків постачають звідти до Украї­ни. Цілі наркокартелі йдуть із Закарпаття.

Через поділ коштів між місцевими бандами і виник конфлікт у Мукачевому. Йде шалена війна за шматок хліба, котрий заробляють злочинним шляхом. Все це майно переправляють через кордон водолазами, конями, вертольотами, які використовують в АТО. Єдине, що не використовується, — верблюди, тому що їх у нас просто немає...

Геннадій Москаль вважає, що порядок на Закарпатті слід наводити рішуче. На його думку, треба відправити у відставку начальника обласної міліції, прокурора, начальника митної служби, СБУ, які знали і мовчали про масштаби корупції в області. Через ганьбу з контрабандою, яка кинула тінь на Україну в Європі, каже новий голова ОДА, повинні скласти повноваження і народні депутати, обрані тут.

P. S. У середу написали заяви про відставку всі голови районних держадміністрацій Закарпаття. Екс-голова ОДА Василь Губаль заявив, що його звільняти немає за що...

​Фото зі соціальних мереж

Схожі новини