Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Порошенка виступають за повну блокаду Донбасу

  • 02.06.2015, 16:16
  • 1 087

Непідконтрольну Києву частину Донецької області слід заблокувати так само, як і захоплені бойовиками території Луганщини.

Про це заявив керівник фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко з трибуни Верховної Ради, передає "Інтерфакс-Україна".

"Президент України вважає, що ракова пухлина підлягає блокаді. Практика голови Луганської військово-цивільної адміністрації пана Москаля, який заборонив будь-яке пересування транспорту з окупованої території, визнана правильною, вона повинна бути поширена і на територію Донецької області", - заявив Луценко.

За його словами, в першу чергу українська влада повинна зміцнити лінію розмежування і встановити економічну блокаду окупованих територій.

"Логіка проста: або РФ виводить терористичні групи і дає можливість Україні встановити контроль над державним кордоном, або ми тимчасово тримаємо блокаду на внутрішній лінії зіткнення", - пояснив політик.

При цьому, зазначає він, необхідно створити зону пріоритетного економічного розвитку на звільнених територіях Донбасу, а також у Харківській і Одеській областях.

"Середній клас повинен залишити окуповані території, отримати в Україні кредитування для створення робочих місць", - підкреслив Луценко.

При цьому він зазначив, що військово-цивільні адміністрації повинні отримати засоби для відновлення інфраструктури та будівництва нового житла для біженців.

Схожі новини