Передплата 2024 ВЗ

FreeSavchenko вимагали по всьому світу

  • 11.05.2015, 15:21
  • 967

11 травня у Києві біля пам'ятника Кию, Щеку і Хориву на Майдані відбулася акція FreeSavchenko у підтримку української льотчиці Надії Савченко.

11 травня у Києві біля пам'ятника Кию, Щеку і Хориву на Майдані відбулася акція  FreeSavchenko у підтримку української льотчиці Надії Савченко. Акцію присвятили дню народженню льотчиці, якій сьогодні виповнилося 34 роки.

Сьогодні 329-й день ув'язнення Савченко, яка перебуває в російському СІЗО з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати українки повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, якого дотримувалася більше 80 днів. Згодом Савченко поновила голодування.

Громадські активісти прийшли на акцію з білими повітряними кульками. На них маркерами напишемо FreeSavchenko та інші вимоги щодо українських політв'язнів у Росії". На Майдані Савченко написали великий лист з привітанням, який відправлять їй до в’язниці. Також організатори звернуться до українців з проханням підписати онлайн-петицію за звільнення Надії Савченко.

Акція FreeSavchenko відбулася по всьому світу. Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін сподівається, що акція в підтримку засудженої льотчиці також відбудеться у Москві.

Тим часом, спікер парламенту Володимир Гройсман у своєму привітанні Надії Савченко з нагоди її дня народження сказав, що народні депутати України докладають усіх зусилля для її звільнення. "Сьогодні день народження народного депутата України, офіцера української армії Надії Савченко. ... Схиляю голову перед вашою мужністю. Для мене, як і для мільйонів українців, ви є уособленням незламності духу українського народу", - зазначив Гройсман та побажав Надії "здоров’я та витримки".

Схожі новини