Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Мін'юсті - обшук

  • 21.04.2015, 15:40
  • 1 126

Міліція пояснила, чому до Козаченко прийшли з обшуком.

Обшук у посадовців Міністерства юстиції України проводиться за фактом підроблення документу цього відомства щодо нерозповсюдження на одного з посадовців Головного управління Державної фіскальної служби у Києві закону про люстрацію.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України, передає Еспресо.TV.

"Головним слідчим управлінням МВС України за зверненням міністра юстиції України Павла Петренка відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України", — йдеться у повідомленні.

У МВС зазначили, що під час досудового розслідування встановлено, що 13 лютого невідома особа підробила лист Мін'юсту, адресований заступнику начальника ГУ ДФС у Києві про те, що відносно цієї посадової особи не застосовуються заборони, передбачені ч. 3 ст. 1 закону України "Про очищення влади".

"Сьогодні, 21 квітня, на підставі ухвал Печерського районного суду м. Києва проводиться низка обшуків у осіб, що можуть бути причетними до підроблення вказаного документу", — наголосили у міліції.

Зокрема, обшуки проводяться слідчим підрозділом МВС за місцем мешкання керівництва Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України, а також за місцем проживання колишнього заступника начальника ГУ ДФС у Києві та в приміщенні цієї установи, зазначили у прес-службі МВС.

Як повідомила Директор департаменту з питань люстрації міністерства юстиції Тетяна Козаченко: "Мета обшуку — вилучити документи та техніку, щоб знати, хто ще в списках на люстрацію".

Тетяна Козаченко припускає, що історія з Ганною Ігнатенко лише привід вилучити документи, які містять конкретні прізвища посадовців, на яких діє закон про люстрацію.

Про це Тетяна Козаченко повідомила в ексклюзивному коментарі Еспресо.TV.

За її словами, вона не отримувала жодних листів і попереджень від правоохоронних органів.

Козаченко також припускає, що обшуки можуть бути пов’язані з фальшивим листом Ганни Ігнатенко, яка підпадала під люстрацію, однак в листі зазначалось, що вона може продовжувати обіймати свою посаду.

"Ми той лист випросили у ДФС, скликали брифінг, оприлюднили все, змусили людину звільнити. Це була наша ініціатива. Але мене не допитували з цього приводу, в міліцію не викликали. Одразу прийшли з обшуком. Я припускаю, що справа Ігнатенко — лише привід", — зазначила Козаченко.

Нагадаємо, зранку до квартири Директора департаменту з питань люстрації міністерства юстиції Тетяни Козаченко прийшли з обшуком.

Еспресо.TV

Схожі новини