Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Савченко пішла ва-банк

  • 24.02.2015, 17:23
  • 997

Народний депутат від партії «Батьківщина» Надія Савченко пішла ва-банк і голодуватиме до останнього, доки їй не змінять запобіжний захід

Про цеповідомила журналістам її сестра Віра Савченко перед початком акції на підтримку Надії перед будівлею посольства Російської Федерації в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Їй остогидло сидіти там і чекати п'ять років, коли Путін її помилує, тому вона пішла ва-банк і поставила Путіну мат. І є шанс виграти цю партію, змінивши міру запобіжного заходу», — сказала сестра льотчиці.

На її переконання, зробити це цілком можливо. Зокрема, Надія погодилась би з тим, якби їй змінили міру запобіжного заходу на домашній арешт, надали приміщення у Москві, у якому вона могла б перебувати, доки російський суд розглядатиме її справу.

Віра Савченко розповіла про те, що для того, аби Надія не померла під час перебування в СІЗО, її стали підгодовувати — прибиральниці давали невеличкі шматочки шоколаду, або приносили солодку каву. «І цим вони допомагали їй не померти. Надя це зрозуміла, і для того, щоб вести свою війну ефективніше за волю і за Україну, вона цю контрабанду демонстративно стала викидати», — каже Віра.