Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тимошенко: «Сьогодні ми стали свідками досить потужного кроку щодо відновлення миру в Україні»

  • 12.02.2015, 17:54
  • 1 015

Результати Мінських переговорів та зустрічі в «нормандському форматі» є вагомим кроком на шляху до встановлення миру в Україні.

Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, коментуючи результати зустрічі в Мінську.

Вона висловила віру в те, що «Мінські домовленості будуть втілені в життя та принесуть Україні довгоочікуваний мир».

«Ми всі віримо, що коли збираються саміти на такому високому рівні, коли в переговорах про встановлення миру беруть участь лідери таких потужних країн, то домовленості втілюються в життя», — сказала Тимошенко.

За її словами, не хочеться навіть думки припускати, що такі угоди можуть бути не виконані.

«Треба вірити і боротися, щоб ці домовленості були виконані!» — наголосила лідер фракції.

На думку Тимошенко, «сьогодні ми стали свідками досить потужного кроку щодо відновлення миру в Україні».

«Ми всі будемо молитися за те, щоб домовленості щодо встановлення миру в Україні стали реальністю. Ми віримо, що Україна отримає мир, спокій, дуже потужний шлях до розвитку, і все буде в нас добре», — зазначила вона.

Юлія Тимошенко також вважає, що можливе звільнення Надії Савченко, про яке вдалося домовитися Президенту Петру Порошенку в Мінську, а також звільнення усіх полонених і ув'язнених, буде перемогою України.

«Якщо ми зможемо забрати Надію з полону до України — це буде велика перемога всієї держави, тому що вона була і залишається символом боротьби України за мир, символом стійкості та мужності», — наголосила вона.

Лідер «Батьківщини» зауважила: «Ми будемо щасливі, якщо домовленості будуть втілені в життя, і Надя повернеться додому, стане депутатом Верховної Ради, членом ПАРЄ і буде робити все для того, щоб Україна стала жити краще, щоб Україна була реформована, щоб в нашій державі був мир».

Тимошенко також висловила сподівання, що всі політичні в'язні, які знаходяться в Росії, народний депутат Надія Савченко та інші військовополонені будуть звільнені протягом 19 днів, як зафіксовано в документах «нормандського формату», ухвалених у Мінську.

Окрім цього, коментуючи «Мінські домовленості», вона нагадала, що фракція «Батьківщина» завжди була проти будь-якої федералізації України та відстоювала ідею децентралізації.

«Ми завжди підтримували і президента, і уряд, і демократичну коаліцію в стратегії децентралізації влади в Україні. Децентралізація — це збільшення повноважень місцевих органів влади, місцевих громад. Отже, децентралізації — так, федералізації — категорично ні!» — заявила лідер фракції.

Схожі новини