Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Донецький аеропорт зруйновано вщент

  • 22.01.2015, 10:54
  • 1 541

Донецький аеропорт повністю знищений.

Про це повідомляє головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Новий та старий термінал, вежа управління, все, що могло послужити як опорний пункт оборони повністю знищене. Аеропорт прострілюється прямою наводкою, але з будівлі нового терміналу останні захисники, що вижили, пішли лише сьогодні", — написав він у Facebook.

Інформацію про відступ українських військових з аеропорту також повідомив у Facebook Джордж Тука (George Tuka).

"Частини хлопців вдалося покинути аеропорт, частина потрапила в полон. Є надія, що під завалами ще є живі бійці", — написав він.

У той же час російський пропагандистський телеканал Lifenews зняв сюжет про розмінування Донецького аеропорту. Журналісти показали тіла людей, одягнених у військову форму. Згідно з інформацією телеканалу, це тіла "кіборгів". Їх знайшли під завалами аеропорту. Були також поранені.

"Кілька десятків тих, кого назвали кіборгами, боронили кілька кілометрів української землі на передовому форпості Української Держави. Насправді кіборгами вони не були, бо під бронежилетами в них бились українські серця..." — зазначають на своїй сторінці у Фейсбук бійці полку спеціального призначення "Азов".

"ДАП — це наші Фермопіли, наш Дім Павлова. Українські воїни 242 дні тримали оборону, не даючи можливості окупанту безкарно просунутись ні на метр вглиб нашої землі. ДАП обороняли пліч-о-пліч донеччани з галичанами, спецназівці і добровольці, вчорашні вчителі і бізнесмени. Сьогодні, в День української злуки ми можемо сміливо заявити, що єдність України витримала випробування часом і окропилася кров’ю патріотів в укритому славою Донецькому аеропорту.

...Ми знаємо, що прийде час і над аеропортом Донецька, як і над самим містом знову замайорить синьо-жовтий стяг. Наша війна закінчиться лиш тоді, коли останній окупант ляже на землю, куди його ніхто не кликав", — йдеться у заяві "Азова.

Юрій Бірюков на своїй сторінці у Фейсбук написав: "ДАП был и остается линией фронта. Он был линией фронта все эти месяцы, так оно есть и сейчас. Руины нового терминала мы за последние 6 суток так и не смогли взять под контроль, а парни на первом этаже... Киборги... Но увы, они из плоти и крови — позавчера наступил предел, а дальше...

Не пишите о том, что их забыли там и бросили — вы этим оскорбляете тех, кто начиная с субботы раз за разом пытался к ним пробиться и был ранен. Или погиб. Или взят в плен. Не дело и не задача комбата идти на эвакуацию, но он пошел — там были его люди. И сейчас он в плену.

Я очень и очень надеюсь, что бумажных генералов наконец-то уберут. То, что происходило там начиная с субботы я смогу когда-то описать, наверное. Но лучше — дам свидетельские показания".

Схожі новини