Передплата 2024 «Добра кухня»

На газових переговорах узгодили два із трьох документів

  • 30.10.2014, 11:24
  • 994

В ході тристоронніх переговорів України, Росії і Єврокомісії по газу, що продовжаться сьогодні увечері, були узгоджені два із трьох документів.

Про це повідомив глава Міненерго Росії Олександр Новак за підсумками переговорів, пише РИА Новости.

Вже узгоджені документи — тристоронній протокол і доповнення до контракту "Газпрому" і "Нафтогазу". Третій документ — двосторонній протокол, що включає фінансові гарантії Києву для оплати російського газу.

"Можу сказати, що основні параметри, що ляжуть в основу цих документів, узгоджені і досягнуті домовленості за ціною, як ми і раніше говорили, щодо механізму реструктуризації заборгованості, щодо передоплати, за бажанням наших партнерів в листопаді-грудні отримати певні об'єми газу", — пояснив Новак, уточнивши, що зараз йде вже "технічне опрацювання" цих двох документів.

Проблема в третьому документі — двосторонньому протоколі між Україною і Єврокомісією. «Те, що стосується фінансових питань, що стосується гарантій, які дає Європейська комісія Україні, ці зобов'язання будуть прописані в двосторонньому протоколі. Відповідно, зустріч, переговори, відбудуться (30 жовтня) тільки у тому випадку, якщо українська сторона і Європейська комісія досягнуть згоди по цьому двосторонньому протоколу», — заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер.

Схожі новини