Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Усі кадрові призначення купуються, зарплатами та преміями треба ділитися з начальством...»

Першими «збунтувалися» співробітники Державної служби охорони

Чи не вперше за історію міліції Львівщини рядовий та сержантський склад управління Державної служби охорони при ГУ МВСУ у Львівській області самостійно вирішив зібрати збори, на які офіцерів не допустили. На цих зборах правоохоронці обговорили ситуацію в міліції та прийняли звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою прислухатися до їхньої думки.

У зверненні до міністра правоохоронці розповіли про корупційні схеми, поширені як у ДСО (Державній службі охорони), так і в інших підрозділах міліції. “Усі кадрові переміщення та призначення на офіцерські посади купуються за гроші, — інформують свого міністра міліціонери. — У підрозділі міліції “Беркут” при обласних УМВСУ посада коштує чотири тисячі доларів, у патрульній службі — тисячу доларів. Просування по службі можливе лише за умови купівлі зірочок на погонах та орденів”.

Розкрадання майна ДСО, доводять міліціонери, набуло неабияких розмахів. Керівництво управління ДСО збагачується завдяки щоденному списанню паливно-мастильних матеріалів, регулярному безпідставному списанню автозапчастин та традиційному списанню службових автомобілів на користь офіцерів.

Натомість рядовому складу, казали учасники зборів, навіть щоб отримати премію, доводилося “підмащувати” командирів. “Щоб утримувати сім’ю, — написали правоохоронці міністру, — працівникам доводиться систематично “ділитися” з керівництвом суттєвою частиною премій”.

З гіркою іронією співробітники ДСО розповіли про свою фахову підготовку, точніше, її відсутність. “Службова підготовка, — твердять правоохоронці, — з року в рік зводиться до обов’язкового переписування в зошити Конституції України та нормативної бази МВС. Фізична підготовка зведена до гри у футбол”.

Реакція на звернення до мініст­ра особового складу управління ДСО Львівщини була миттєвою. До Львова з апарату МВС приїхали представники департаменту ДСО. Того ж дня всі працівники ДСО отримали зарплату, якою уперше не треба було “ділитися”. На посаду начальника управління ДСО при ГУ МВСУ у Львівській області призначили майора Андрія Петрика, який до цього обіймав посаду командира спецзагону ДСО “Титан”. Саме на цій кандидатурі наполягали, проводячи свої збори, рядовий та сержантський склад ДСО Львівщини.

Спецпідрозділ “Титан”, пояснюють правоохоронці, спеціалізується на супроводі цінних вантажів, надає особисту охорону підприємцям, йому доручають безпеки великих підприємств. На цих видах діяльності наживалися чимало міліцейських керівників, кажуть співробітники ДСО. Проте майор Петрик зав­жди залишався порядним офіцером.

Схожі новини