Передплата 2024 ВЗ

Підрозділи Львівського гарнізону готові відбити напад та знешкодити диверсантів

Підрозділи Збройних сил, що дислокуються на теренах Львівського гарнізону, перебувають у стані вищого ступеня бойової готовності.

Як розповів “ВЗ” начальник Львівського гарнізону, начальник Академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук, курсанти академії, як і військовослужбовці інших частин, отримали зброю та проводять навчання з протидії диверсійним групам і проявам терористичної діяльності.

Перед кожним військовим підрозділом, розповів генерал-лейтенант, військове керівництво, порадившись з органами місцевої влади, поставило завдання щодо охорони стратегічних і важливих промислових та громадських об’єктів області. Курсанти академії, наприклад, відповідатимуть за охорону Львівського аеропорту. Для виконання цього завдання в академію зі Старичів перегнали сім БТРів з повним боєкомплектом. На цій бойовій техніці у разі підльоту до Львова ворога курсанти здатні за 15 хвилин дістатися аеропорту та зайняти там кругову оборону.

У стан вищого ступеня бойової готовності приведена й найбоєздатніша на Львівщині військова частина — 80-й окремий аеромобільний полк (дислокується на вулиці Стрийській у Львові), який майже повністю укомплектований контрактниками, та 24-та механізована бригада. Підрозділи ППО (Протиповітряної оборони) стежать за повітряним простором й готові не допустити появи у небі над Львовом ворожих літаків.

“У цей важкий час, — зауважив генерал-лейтенант Павло Ткачук, — всі військовослужбовці Львівщини, з яких би регіонів вони не походили, готові дотриматися присяги на вірність українському народові. Жителі області перебувають під надійною охороною”, — підсумував Павло Ткачук.

Схожі новини