Передплата 2024 «Добрий господар»

Садисти з «Беркута»

  • 24.01.2014, 00:25
  • 1 171

Нелюди! Інакшого слова не підбереш до осіб, які носять камуфляжну форму з написом «Беркут». Мало того, що ці горе-бійці роблять «відбивну» із тіл протестувальників у Києві, стріляють їм межи очі з помпових рушниць, зі снайперських карабінів ціляться у революційні серця (з особливим задоволенням беруть на мушку журналістів). Мало того, що гранатами перетворюють чужі ноги у решето, підвищуючи руйнівну дію прив’язаними до корпуса «лимонок» болтами. Вони ще й по-звірячому, по-садистському принижують гідність людей — на морозі роздягаючи їх догола і катуючи. Так робили нацисти у Другу світову війну, так чинили душмани із членами обмеженого радянського контингенту в Афганістані. Так у ці години розважаються прокляті народом «беркути», яким прем’єр Азаров за їхню «відвагу» розпорядився виділити з Резервного фонду премії.

ШОКУЮЧЕ ВІДЕО із беркутівських буднів з’явилося в Інтернеті. На його кадрах видно, як група дебелих бугаїв

з реготом знущається із захопленого у полон протестувальника із «козацькою» зачіскою. На снігу той стоїть у

чому мати народила, в одних лише шкарпетках. Знеможений, але, видно, не покорений. Ментовський спецназ, сиплячи матюками, «кайфує» від того, що перед ним беззахисна жертва. Для виродків у шоломах це розвага, шоу. Для того, щоб мати для своїх домашніх відео-фотоальбомів пам’ятні кадри, увійти з ними в історію, тицяють у руки голому хлопцеві

металевий прут, яким зазвичай дроблять лід на вулицях.

І знимкуються — як зі здобиччю. От, мовляв, якого ми терориста вполювали! Після «фотосесії» копають кованим «берцом» під зад і заганяють в автобус. Вся спина майданівця у синцях від кийків. Людолови! — написала би письменниця Зінаїда Тулуб. Відео знято 23 січня, у ті години, коли між сторонами конфлікту було досягнуто тимчасового перемир’я. За знущанням спостерігають десятки «глядачів» у ментовському екіпіруванні, які стоять в оточенні (швидше за все, неподалік

стадіону «Динамо»). Цікаво,а якими почуттями відреагують на цей «архів» матері, кохані, дружини і діти бандитів з

«Беркута»?

ПОДІБНЕ знущання пережив і 17-річний галичанин Михайло Нискогуз (внук відомого червоноградського священика, отця Михайла, давнього автора «Високого Замку»).

Юного майданівця захопив на вул. Грушевського харківський спецназ. Хлопця роздягли, змусили іти по снігу через

коридор «беркутівців», били (зламали руку) і при цьому змушували співати гімн України. Як розповів депутат від

«Свободи» Олександр Аронець, спецназівці різали ножем сідниці хлопця... Як згодом розповів Михайло, його кати виглядали неадекватно, отримували насолоду від своїх дій.

Сьогодні, 24 січня, весь покалічений, Михайло, студент гірничого коледжу у Червонограді, повернеться додому. Суд постановив на два місяці узяти «учасника масових заворушень» під домашній арешт. Поручилася за нього народний депутат Ірина Сех.

- Мій внук був у перших лавах протестувальників, — сказав кореспонденту «ВЗ» отець Михайло. — Коли «беркутівці» пішли у наступ, то зробили «кліщі» і вихопили кількох з тих, що були напереді. Ті катування, про які пишуть в Інтернеті, на жаль, мали місце. Внука кололи і різали у болючі місця. Його голим вели на морозі. Адвокат сказав, що Михайло на рідкість мужньо переносив ці страшні катування.

Так само, як над ним, глумляться нині над усією нашою Україною...

Кілька днів перед тим «Беркут» роздягнув догола, побив, облив водою і вигнав на мороз двох мирних будівельників з Кіровограда. На додачу, у спину хлопцям стріляли.

Журналісти The Associated Press Єфрем Лукацький та Дмитро Власов повідомили, що снайпери з «Беркута» тричі стріляли їм у пах. Врятували кореспондентів бронежилети…

Коментарі для «ВЗ»

Ніна КАРПАЧОВА,Уповноважений Верховної Ради з прав людиниу 1998-2012 роках

«Беркут» з людей робить трофеї… Це брутальні тортури!

Йдеться про просто небачене перевищення влади при виконанні службових обов’язків, йдеться про злочин!

Генеральна прокуратура повинна терміново провести розслідування за цими фактами. Має бути такою ж швидкою реакція ГПУ, нелюди, які вчинили ці ганебні дії, принизили людську гідність, повинні бути терміново притягнуті до відповідальності. Суспільство має знати, як цих нелюдів покарали. Швидкість прийнятого рішення має бути не меншою, ніж та, з якою притягують до відповідальності людей, які стоять на Майдані за свої права і гідність.

Євген ЗАХАРОВ, голова правління Української Гельсінкської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи

Це жахливо! Це страшно, що у нас така міліція, в якої немає ані совісті, ані моралі, ані страху перед Богом. Робиться

все це, аби залякати людей, спровокувати їх на насилля у відповідь — щоби було ще більше жертв. Людей крадуть на вулицях, погрожують журналістам. Враження таке, що все це роблять не українці. Господи, що ж це коїться!

Схожі новини