Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Майдані відзначили місяць від початку протестів із прапором ЄС з тризубом

  • 22.12.2013, 12:10
  • 991

На Майдані Незалежності в Києві 21 грудня відзначили місяць від початку протестів проти влади після рішення уряду про призупинення підготовки до підписання асоціації з ЄС.

Як повідомив комендант Майдану, народний депутат «Батьківщини» Андрій Парубій біля сцени активісти розгорнули великий прапор Євросоюзу з тризубом усередині.

«Рівно місяць тому почався Майдан. Нас було всього кількадесят чоловік, коли ми почали мітинг. Почавши мітинг я передав слово Святославу Цеголку. Він сказав, що відчуває, що тут починається нова доба в історії України… Щойно, на тому ж місці на Майдані ми — хто був тут з перших хвилин — відзначили це, розтягнувши прапор Євросоюзу з тризубом», — написав він на своїй сторінці в Facebook.

Він вказав, що активісти виконали гімн України.

"І ще — пригощали один одного цукерками", — додав Парубій.

Нагадаємо, студенти відзначили місяць протестів ходою з парку Шевченка до Майдану Незалежності. На чолі колони учасники тримали перевернуті портрети президента Віктора Януковича, секретаря РНБО Андрія Клюєва, глави МВС Віталія Захарченка та міністра освіти і науки Дмитра Табачника, які потім спалили в бочці на Майдані

21 листопада своїм розпорядженням уряд України призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС та постановив відновити активний діалог з Російською Федерацією та іншими країнами Митного союзу. Це рішення викликало масові акції протесту в Україні.

Схожі новини