Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Революцію не треба вимагати. Її треба робити»

Львівський Євромайдан: прапор ЄС над містом, тисячі мітингувальників і студенти, які обіцяють контролювати політиків

Львів протестує проти розпорядження Кабміну про зупинку євроінтеграційного процесу. Площу перед пам’ятником Тарасу Шевченку уже охрестили львівським Євромайданом. Натовп мітингувальників у неділю, 24 листопада, збільшувався щохвилини. Львівські студенти закликали Європу підписати Угоду про асоціацію з Україною, навіть якщо не всі умови з нашого боку будуть виконані. Молодь обіцяла проконтролювати політиків, — аби вони усе виконали після підписання Угоди.

У неділю, 24 листопада, о 14-й годині у Львові на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку розпочався мітинг тутешнього Євромайдану. За годину до цього на Високому замку над Львовом підняли прапор Європейського Союзу. Чи не найчисленнішою ідейною силою львівського Євромайдану є студенти місцевих вузів, які вже встигли «розбити» наметове містечко. Десяток наметів студентські активісти встановили ще у п’ятницю, 22 листопада. Намети прикрасили прапорами Євросоюзу. Водночас, пізно вночі активісти відправляли автобуси до столиці на підтримку євроінтеграції України. Зголосилися поїхати до Києва кілька тисяч людей.

На мітингу перед пам’ятником Шевченку десятки тисяч небайдужих львів’ян прийшли у неділю донести свою позицію. І дати зрозуміти, що воля тисяч людей — це не облудні захцянки «високопосадової» групки! «Революцію не треба вимагати, її треба робити», «Євромайдан набуває революційних ознак», — такі думки ширилися на львівському мітингу.

На жаль, один депутат на недільному мітингу встиг наскандалити. Під час виступу зі сцени Євромайдану у Львові народний депутат від «Свободи» Юрій Михальчишин назвав студентів, які стали головною силою масових виступів у місті Лева, «сопляками, які хочуть зробити революцію». Ведуча мітингу Софія Федина попросила Михальчишина зійти зі сцени. «Ніхто не має права обзивати студентів сопляками. Ганьба!» — сказала пані Федина.

На Високому замку підняли прапор Європейського Союзу.

Схожі новини