Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Розв'язуємо проблему зі старими паперовими квитками у трамваях»

На деяких маршрутах електротранспорту водії не хочуть позбуватися чорної каси

Фото Андрія Маринюка
Фото Андрія Маринюка

Електронний квиток у Львові надалі працює неналежно, чимало водіїв громадського транспорту намагаються бойкотувати нововведення через облік каси, яка їм невигідна. У деяких трамваях міста водії видають пасажирам… разовий квиток (20 гривень) старого зразка. Хоча квиток мали б надрукувати на спеціальному принтері, який приєднаний до сервера е-квитка та веде облік бухгалтерії в салоні (оплат від пасажирів). Львів‘янин Андрій Маринюк повідомив про такий факт у трамваї 8 (на фото), який курсує від вул. Вернадського до площі Соборної.

«Е-квиток у Львові все! У трамваях у Львові продають звичайні квитки вартістю 20 грн. Олежу Забарило, і де його валідувати? Ви вже такі валідатори зняли на брухт давно. Це вже з пересадкою чи без?», — написав пан Маринюк у своєму фейсбуці.

Львів‘янин, який користується громадським транспортом, натякнув керівнику проєкту е-квитка про те, що досі немає пересадкового квитка та мобільного застосунку…

Як сказав для «ВЗ» директор департаменту міської мобільності та інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило, він особисто відреагував на таке порушення, коли водії видають старі квитки.

«Уже розв’язуємо проблему зі старими паперовими квитками у трамваях, — наголосив чиновник. — Водій, який займався такою самодіяльністю, буде покараний. Квитки старого зразка були роздані ще у часи „збою Київстару“. Вочевидь, кілька квитків залишились на руках креативних водіїв, які вигадують щораз інші „схеми“. Номер квитка є, тож з’ясуємо і покараємо винних так, аби іншим не хотілось повторювати, чи вигадувати нове».

На початку запуску е-квитка Олег Забарило сказав: «Хочемо вивести виручку водіїв громадського транспорту у прозору площину: щоб їм нараховувалися офіційні зарплати та були сплачені усі податки із зарплат».

Схоже, водії не у захваті від цього, і навіть вища зарплата їх не мотивує позбуватися старих квитків.

Схожі новини